Komentara: 5
Pregleda: 2132

U petak počinje 30. Svetosavska nedelja - pripremljen bogat program

19.01.2022. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
U Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ u petak, 21. januara, počeće 30. Svetosavka nedelja, kulturno-duhovna manifestacija koja se organizuje pune tri decenije.
U petak počinje 30. Svetosavska nedelja - pripremljen bogat program

Ovogodišnja Svetosavska nedelja, trideseta po redu, koncepcijski neće se puno razlikovati od prethodnih.

- Iz poznatih epidemioloških razloga ove godine neće biti tradicionalnog svetosavskog bala, ali će zato veliki broj učesnika i gostiju i tematska raznolikost ovogodišnju Svetosavsku nedelju učiniti bogatom kulturnom manifestacijom čiji je cilj da afirmiše srpsku duhovnost i kulturu, da širi i štiti najznačajnije vrednosti naše istorije, tradicije i stvaralaštva – najavljuju organizatori.

Nedelja posvećena Svetom Savi, utemeljitelju srpske škole i crkve, trajaće do 27. januara i biće održano šest programa. Svi programi počinju u 19 časova.

- U svečanoj sali Zadužbine Dušana Radića biće 40 mesta za sedenje, molimo zainteresovane koji žele da prisustvuju programima prijave dolazak na broj telefona 024/601-833 svakim radnim radom od 8 do 14 časova – dodaju organizatori. - Izložbu slika kojom će početi Svetosavska nedelja posetioci će moći da pogledaju od 21. januara do 15. februara, svakim radnim danom od 10 do 14 časova. Sve programe zainteresovani će moći da pogledaju na jutjub kanalu Srpskog kulturnog centra" Sveti Sava".

Program

  • 21. januar (petak) - Svečano otvaranje Svetosavske nedelje. Prisutnima će se obratiti gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsednik UO SKC "Sveti Sava" Mile Tasić. Tokom večeri održaće se beseda Vladike bačkog Irineja i izložba slika pod nazivom "Utočišta", autora Dragana Bartule. Svečanost će upriličiti pojanje mešovitog hora SKC "Sveti Sava".
  • 22. januar (subota) - Književno veče sa akademikom Matijom Bećkovićem, promocija književnog dela "Onamo namo".
  • 24. januar (ponedeljak) - Književno veče i promocija knjige Borisa Subašića "Idi za sobom", na kojoj je pored autora gosti biti urednik "Službenog glasnika" Borislav Čeliković i Petar Arbutina, izvršni direktor SG.
  • 25. januar (utorak) - Duhovna tribina po blagoslovu Vladike bačkog Irineja
  • 26. januar (sreda) - Svetosavska akademija na kojoj će učestvovati mešoviti hor SKC "Sveti Sava" i učenici gimnazije „Svetozar Marković“.
  • 26. januar (sreda) - Monodrama "Beseda o optimizmu" (Miloš Stanković)

* Svi programi počinju u 19 časova i ulaz je besplatan

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2132
Povezane teme

skc sveti sava

Sveti Sava

svetosavska nedelja

srpski kulturni centar sveti sava

svetosavska akademija

mešoviti hor srpskog kulturnog centra sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.