Komentara: 1
Pregleda: 3558

U petak folklorni spektakl povodom 75 godina postojanja "Mladosti"

30.05.2024. u 09:21h
Izvor: Subotica.com
Svečani koncert povodom 75 godina postojanja Kulturno-umetničkog društva "Mladost" biće održan u petak (31. maja) na Letnjoj pozornici. Početak je zakazan za 20h.
U petak folklorni spektakl povodom 75 godina postojanja "Mladosti"

U velikom folklornom spektaklu učestvovaće svi članovi KUD-a "Mladost 1947", a na programu će biti tradicionalne igre iz svih krajeva naše zemlje.

Program smo prilagodili ovoj velikoj svečanosti našeg društva, tako da će igre koje izvedemo zapravo biti prikaz kulturne baštine našeg naroda iz svih krajeva zemlje. Takođe, na koncertu će premijerno biti izvedena koreografija "Igre vranjskog Pomoravlja". To je nešto što još nije rađeno u našem gradu, odnosno mi smo prvi KUD koji je istražio tu oblast i postavio na svoj repertoar. Pored standardnih koreografija, koje naši verni gledaoci dobro poznaju, za publiku smo pripremili i nekoliko iznenađenja u vidu generacijskog prožimanja samih igrača - najavljuje Nemanja Marković, umetnički rukovodilac KUD-a "Mladost 1947".

U petak folklorni spektakl povodom 75 godina postojanja "Mladosti"Ulaznice po ceni od 600 dinara mogu se kupiti u prostorijama KUD-a (Harambašićeva 4), radnim danima od 7 do 15h i od 18 do 22h, kao i uoči koncerta na biletarnici Letnje pozornice.

- KUD "Mladost" se izdvaja po svojoj posvećenosti, kvalitetu i autentičnosti izvođenja. Naši članovi su strastveni zaljubljenici u folklor, a naš umetnički tim predano radi na kreiranju programa koji su istovremeno edukativni i zabavni - navodi Robert Čepela, predsednik Udruženja KUD "Mladost 1947" - Pozivamo sugrađane da dođu u petak i da budu deo našeg slavlja. Publiku očekuje veče ispunjeno bogatim programom koji obuhvata tradicionalne igre i pesme iz različitih krajeva Srbije i šire. Naši članovi, zajedno sa narodnim orkestrom, pripremili su dinamičan repertoar koji će dočarati lepotu i raznovrsnost naše kulturne baštine.

U petak folklorni spektakl povodom 75 godina postojanja "Mladosti"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 3558
Povezane teme

letnja pozornica

kud mladost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.