Komentara: 6
Pregleda: 3559
Foto

U petak akcija "Mladi protiv zavisnosti"

24.06.2015. u 17:50h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni dan protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama biće obeležen u petak, 26. juna, na Trgu slobode, nizom aktivnosti koje ukazuju na štetne posledice konzumiranja opijata i promocijom zdravog načina života.
U petak akcija "Mladi protiv zavisnosti"

Slogan ovogodišnje kampanje, koju organizuju Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje i Kancelarija za mlade, biće “Hajde da bez driga razvijemo naše živote, zajednicu i identitet”.

- U Srbiji se najviše koriste cigarete i alkohol- više od 36% odraslih svakodnevno puši, a čak dve trećine je konzumiralo alkohol u poslednjih godinu dana – istakla je Nada Kosić Bibić, načelnik Centar za promociju zdravlja. – Dok muškarci češće piju, žene više potežu za sedativima, čak 30 % njih je uzimalo neki sedative u poslednjih godinu dana, što je znatno više nego u Evropi. Što se mladih tiče, globalizacija, nove tehnologije, internet i aplikacije su stvorile virtuelno tržište droga a ozbiljan problem je njihova dostupnost, jer se savim legalno mogu nabaviti i predstvljaju sintetičke analoge “kontrolisanih ili zabranjenih” droga.

U petak akcija "Mladi protiv zavisnosti"

Prema rezultatima Nacionalnog istraživanja o stilovima života stanovništva Srbije iz 2014. godine, u našoj zemlji je bar jednom u toku života drogu koristilo 8% ljudi, uglavnom muškaraca i mladih u dobi od 18 do 34 godine. Njačešća korišćena ilegalna droga bio je kanabis.

Kako se iste uzrasne generacije ipak najbolje razumeju, raspisan je konsurs za vojvođanske srednjoškolce za izradu kratkih filmova pod nazivom “Život je vrh, osvoji ga”.

U petak akcija "Mladi protiv zavisnosti"

- Konkurs je realizovan u okviru projekta „Hoću da znam, jer ja biram”, pristiglo je ukupno 11 filmova iz sedam škola iz Sente, Sečnja, Subotice, Novog Sada, Ade, Vršca i Pančeva – rekla je Dejana Baltes, koordinatorka Kancelarije za mlade. – Na osnovu lajkova na Fejsbuku i glasova žirija, prvo mesto dobio je video “Izaberi sam” T43 razreda Elektrotheničke škole “Mihajlo Pupin” iz Novog Sada, drugoplasirani je Petar Trkulja, takođe učenik ove škole, sa videom “Pobedi poroke”, dok je treće mesto osvojio Andrej Marinić iz Srednje škole “Vuk Karadžić” iz Sečnja autor filma “Gde je srećna porodica?”.

Pored programa na Trgu slobode, u petak u podne na Otovrenom univerzitetu biće održana interaktivna tribina “Posledice pogrešnih odluka”.

Izvor: Subotica.com

Obeležavanje Međunarodnоg danа protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama

Obeležavanje Međunarodnоg danа protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama Obeležavanje Međunarodnоg danа protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama Obeležavanje Međunarodnоg danа protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama Obeležavanje Međunarodnоg danа protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama Obeležavanje Međunarodnоg danа protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama Obeležavanje Međunarodnоg danа protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama Obeležavanje Međunarodnоg danа protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama Obeležavanje Međunarodnоg danа protiv zloupotrebe i nezakonite trgovine drogama
Pogledaj ostale fotografije

Press povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga

Press povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga Press povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga Press povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga Press povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga Press povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga Press povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga Press povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga Press povodom Međunarodnog dana protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3559
Povezane teme

droga u subotici

srednjoškolci i droga

subotica droga

narkomanija

bolest zavisnosti

dejana baltes

nada kosić bibić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.