• Pregleda: 4497

U pet saobraćajnih nezgoda dve teže i pet lakše povređenih osoba

U pet saobraćajnih nezgoda dve teže i pet lakše povređenih osoba

U periodu od 14. do 20. novembra 2016. godine na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda. U pet saobraćajnih nezgoda, dve osobe su zadobile teške telesne povrede i pet osoba je lakše povređeno, dok je u šest saobraćajnih nezgoda pričinjena samo materijalna šteta.

U navedenom periodu, policija je podnela 80 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdata su 224 prekršajna naloga i iz saobraćaja je isključeno devet vozača, od kojih je za četiri vozača određena mera zadržavanja zbog teške ili potpune alkoholisanosti.

U toku protekle nedelje, pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Subotici imali su 15 intervencija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Pitanje je, da li se kvalitetnijom edukacijom jedna od ovih "saobraćajki" ili, pak, neka od inih drugih mogla, ako ne sprečiti barem ublažiti? Mada, s obzirom na odnos lokalnih subjekata bezbednosti u saobraćaju, kojima prevencija neželjenih dešavanja na putevima očigledno nije ni pod tačkom razno, ali i na diskutabilnu veštinu upravljanja vozilima i upitno poznavanje saobraćajnih propisa od strane brojnih vozača, nije ni čudo što vodimo neslavan primat u regionu po broju nastradalih.

"Dobar" primer otaljavanja obaveza je i nedavno saznanje o višegodišnjem jalovom pokušaju škole I. G. Kovačić da animira saobr. policiju i lokalnu samoupravu da prekinu ustaljenu praksu ugrožavanja učenika parkiranim vozilima ispred ove ustanove. Ako im svojevremena pogibija dvojice sugrađana u blizini nije nikakav nauk(?), dužnost im je, pa i moralna obaveza, da podrže "direktivu" Ministarstva saobraćaja iz 2014. godine, da do 2020. godine nijedno dete ne sme da pogine u saobraćaju. Ali, ni odrastao!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.