Komentara: 3
Pregleda: 3487

U Osnovnom sudu u Subotici pokrenuto 10 predmeta za povredu groba

01.11.2013. u 17:35h
Izvor: RTV Yueco
U Osnovnom sudu u Subotici ove godine vođeno je 10 predmeta koji se odnose na povredu groba, a u osam slučajeva izrečene su pravosnažne presude. Povreda groba spada u grupu krivična dela protiv javnog reda i mira, gde se izriči presude od novčane kazne do tri godine zatvora u zavisnosti od težine krivičnog dela.
U Osnovnom sudu u Subotici pokrenuto 10 predmeta za povredu groba

U Osnovnom sudu objašnjavaju da je u jednom slučaju izrečena kazna za alternativne sankcije, u dva slučaju kazna je bila uslovna i u jednom predmetu izrečena je kazna zatvora do dve godine. U ovim krivičnim delima  ima i  povratnika.

Predsednik Saveta za međunacionalne manjine u Vojvodini kaže da je situacija stabilna  i nema incidenata. Sve zavisi od perioda, sredine i političkih faktora.

Neovlašćeno prekopavanje, rušenje, oštećenje i gruba povreda groba ili grobnice, kao i uništenje, uklanjanje, oštećenje ili gruba povreda nadgrobnog spomenika, kažnjava se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine. Ukoliko je na ovaj način počinjeno neko drugo krivično delo, na primer, izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje, počinilac će umesto za povredu groba biti kažnjen za to drugo delo.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3487
Povezane teme

oskravljeni grobovi

Osnovni sud Subotica

povreda groba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.