Komentara: 0
Pregleda: 3266

U OŠ "Sečenji Ištvan" realizovan projekat "Različitost sadi – zajedništvo gradi"

30.04.2015. u 14:36h
Izvor: Subotičke novine
U osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ u utorak je održana priredba kojom je realizacija projekta „Različitost sadi – zajedništvo gradi“, privedena kraju.
U OŠ "Sečenji Ištvan" realizovan projekat "Različitost sadi – zajedništvo gradi"

Poslednjih šest meseci, koliko je projekat trajao, učenici su imali priliku da nauče mnogo o interkulturalnosti i specifičnostima pripadnika drugih nacionalnih manjina, a organizovane su i posete subotičkim institucijama i kancelarijama nacionalnih zajednica.

- Projekat je realizovan kroz tri radionice u koje su bili uključeni učenici viših razreda.  Oni su sa svojim nastavnicima proučavali kulturu, tradiciju, običaje, jezike i muziku naroda kojima pripadaju učenici naše škole - kaže Vesna Vajs, direktorica škole “Sečenji Ištvan”, ističući da ukoliko bi nekom želela da objasni pojmove multikulturanosti i multikonfesionalnosti, učinila bi to primerom našeg grada i škole u kojoj radi.

U OŠ "Sečenji Ištvan" realizovan projekat "Različitost sadi – zajedništvo gradi"

– Mi smo primer da različitost može da bude osnova za građenje zajedništva i pokazatelj koliko ona može obogatiti zajednički život. Imajući to u vidu, želeli smo da Projektom motivišemo učenike da se više druže, bolje sarađuju, rade zajedno i bolje upoznaju.  Čini se da su u svojoj nameri uspeli, pa je u realizaciji projekta učestvovalo oko stotinu dece koja su pokazala veliko interesovanje i angažovanost, kako u radionicama tako i tokom posete kancelarijama nacionalnih zajednica.

- Interkultu - ralnost je danas potreba u celom svetu, a pogotovo u našoj školi i zato smo odlučili da ovaj projekat postane tradicionalan, te da svake godine radimo na produbljivanju i izgradnji života koji treba, na neki način da oplemeni i život učenika u školi.

U OŠ "Sečenji Ištvan" realizovan projekat "Različitost sadi – zajedništvo gradi"

Projekat je realizovan u saradnji sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom (EHO) iz Novog Sada i Edukativnim centrom Roma iz Subotice, a njegovi rezultati biće predstavljeni na okruglom stolu koji će označiti i završetak Projekta.

Izvor: Subotičke novine
Završna priredba projekta "Različitost sadi - zajedništvo gradi" Završna priredba projekta "Različitost sadi - zajedništvo gradi" Završna priredba projekta "Različitost sadi - zajedništvo gradi" Završna priredba projekta "Različitost sadi - zajedništvo gradi" Završna priredba projekta "Različitost sadi - zajedništvo gradi" Završna priredba projekta "Različitost sadi - zajedništvo gradi" Završna priredba projekta "Različitost sadi - zajedništvo gradi" Završna priredba projekta "Različitost sadi - zajedništvo gradi"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3266
Povezane teme

OŠ Sečenji Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.