• Pregleda: 3670

U noćnim klubovima najviše radnika "na crno"

U sklopu aktivnosti ''Borba protiv rada na crno'' prošlog četvrtka sprovedena je dnevna akcija Inspektorata rada u kojoj je učestvovalo više desetina inspektora sa područja Republike Srbije podeljenih u timove. Inspekcijski nadzor je obavljen u pogledu prijavljivanja zaposlenih i sklopljenih Ugovora o radu sa zaposlenima i vršio se u različitim poslovnim subjektima, delatnostima i na različitim lokacijama.
U noćnim klubovima najviše radnika "na crno"

Najviše nepoštovanja zakonskih odredbi koje se odnose na sklapanje ugovora između poslodavca i zaposlenog otkriveno je u noćnim klubovima, u sklopu borbe protiv rada na crno Inspekcije rada, u koordinaciji sa inspektorima sa teritorije cele zemlje.

Poslodavcima koji su postupili mimo zakona naloženo je da sa zaposlenima zaključe ugovor o radu na neodređeno vreme od dana stupanja na rad. Protiv njih je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka prekršajnim sudovima.

Kazne su od 300 hiljada dinara za poslodavce fizička lica, odnosno od 600 do 800 hiljada za pravna lica.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

8
grobar Odgovori
Ne samo u noćnim klubovima nego i u privatnim pogrebnim preduzećima. Ko će da ih kontroliše???
suboticanin Odgovori
nisu mogli naci bolji dan nego cetvrtak da idu u obilazak nocnih klubova.....svaka cast inspektorima
Milan024 Odgovori
Nema vise trte-mrte , ima samo TRTE..!!!!!!
marko Odgovori
Aj sto rade na crno nego ne izdaju racune.
Nikola Odgovori
Ma hajde,ja taman mislio da su otkrili toplu vodu,oni to kao ne znaju, a neka usput pogledaju i za vikend koliko se izda fiskalnih racuna ,u punom kaficu ,dve kafe i tri kisele .
Forest Gamp Odgovori
Jos ako je akcija sprovedena u nocnom klubu u prepodnevnim satima imaju moju potpunu podrsku.
jimmyplus Odgovori
Mora se priznati da im je akcija na nivou. Koliko ljudi radi na crno u tekstilnoj industriji, i za koje pare, to ih ne zanima.
lakumity Odgovori
Pazi ti molim te. Nahvatali su neke radnike na crno.
Pa ima tu u svakoj ulici cela firma na crno. Šta je sa šivaonama, auto mehaničarskim firmama, kojekakvim otpadima, štamparijama itd. Svi rade na crno a tzv. gazde sede na belo, po kafićima i ugovaraju nove poslove.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.