Komentara: 8
Pregleda: 4298

U noćnim klubovima najviše radnika "na crno"

27.05.2015. u 10:50h
Izvor: Radio Subotica
U sklopu aktivnosti ''Borba protiv rada na crno'' prošlog četvrtka sprovedena je dnevna akcija Inspektorata rada u kojoj je učestvovalo više desetina inspektora sa područja Republike Srbije podeljenih u timove. Inspekcijski nadzor je obavljen u pogledu prijavljivanja zaposlenih i sklopljenih Ugovora o radu sa zaposlenima i vršio se u različitim poslovnim subjektima, delatnostima i na različitim lokacijama.
U noćnim klubovima najviše radnika "na crno"

Najviše nepoštovanja zakonskih odredbi koje se odnose na sklapanje ugovora između poslodavca i zaposlenog otkriveno je u noćnim klubovima, u sklopu borbe protiv rada na crno Inspekcije rada, u koordinaciji sa inspektorima sa teritorije cele zemlje.

Poslodavcima koji su postupili mimo zakona naloženo je da sa zaposlenima zaključe ugovor o radu na neodređeno vreme od dana stupanja na rad. Protiv njih je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka prekršajnim sudovima.

Kazne su od 300 hiljada dinara za poslodavce fizička lica, odnosno od 600 do 800 hiljada za pravna lica.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 4298

Povezane vesti

Povezane teme

rad na crno

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.