Komentara: 31
Pregleda: 10652

U nedelju besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici

14.10.2023. u 09:00h
Izvor: Subotica.com
Preventivni zdravstveni pregledi biće organizovani u nedelju (15. oktobar), od 8 do 16 časova u Opštoj bolnici. Nije potrebna zdravstvena knjižica.
U nedelju besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici

U okviru ove zdravstvene akcije ženama starijim od 40 godina biće rađen ultrazvučni pregled dojki, dok će se muškarcima iznad 49 godina života raditi PSA test (Prostata specifični antigen test) zahvaljujući kom je moguće otkriti i dijagnostikovati karcinom prostate u ranom stadijumu. 

- Za ove preglede nisu potrebni nikakvi uputi, niti zakazivanje termina, već jednostavno građani treba da dođu u internistički deo Ambulantno-polikliničke službe i da sa sobom ponesu identifikacioni dokument. Pacijenti kod kojih se pokaže sumnja na bolest biće upućeni na dalju dijagnostiku - istakao je direktor Opšte bolnice, dr Saša Dželebdžić - Fokus zdravstvene zaštite stavljen je na prevenciju, a prevencija i rana dijagnostika su ključni za uspešno lečenje svake bolesti.

U nedelju besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolniciZdravstvene akcije poput ove biće realizovane i u narednim nedeljama o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni. Ukoliko interesovanje za preglede u nedelju bude veće svi koji ne budu stigli na red biće evidentirani i na spisku za narednu akciju koja će uskoro uslediti.

Poslednja akcija ovakvog tipa u ovoj zdravstvenoj ustanovi bila ja pre nešto više od dve godine i odziv građana je bio velik. Shodno tome mole se građani koji budu dolazili na pregled da budu strpljivi i sačekaju svoj red.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 31
Pregleda: 10652
Povezane teme

opšta bolnica

zdravstveni pregledi

dr saša dželebdžić

preventivni pregledi

ultrazvuk

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.