Komentara: 19
Pregleda: 9467

U nedelju 5. Subotički polumaraton, zbog trke biće privremeno zatvorene ulice od 9 do 14 časova

27.08.2022. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Sportska manifestacija "Subotički polumaraton", peta po redu, održaće se u nedelju na ulicama našeg grada. Ove godine prijavljeno je nešto više od dve hiljade učesnika, a u cilju njihove bezbednosti i održavanja trka, privremeno će doći do zatvaranja ulica u užem i širem centru grada, kao i deo Ulice braće Radić.
U nedelju 5. Subotički polumaraton, zbog trke biće privremeno zatvorene ulice od 9 do 14 časova

"Trka kroz istoriju", iz godine u godinu je sve atraktivnija trkačka manifestacija, koja pored nadmetanja kod odraslih ima i trke za mlađe kategorije, kao i trku u dečjim kolicima. Obeležava se u sklopu proslave Dana Subotice.

APEL ZA RAZUMEVANJE I PODRŠKU - Kao i ranijih godina organizatori apeluju na sugrađane, posebno vozače, da sa velikim razumevanjem istolerišu ovaj dan i time daju doprinos uspešnoj organizaciji. Takođe, pozivaju Subotičane da u nedelju izađu na ulice, budu deo ove specifične, svakako jedinstvene u gradu sportske ali i turističke manifestacije, da podrže trkače i da tako zajedno pošaljemo što lepšu sliku iz našeg grada, kao vrsnog domaćina.

Kako bi se svi učesnici mogli bezbedno osećati dok trče ulicamam našeg grada, neophodno je da se zatvore za saobraćaj ulice na trasi njihovog kretanja. U nastvaku ćemo navesti ulice koje će biti u nedelju privremeno zatvorene od 9 do 14 časova. Takođe doći će i do promene trasa saobraćanja autobusa gradskog prevoza.

ZATVORENE ULICE OD 9 DO 14 ČASOVA - Kompletna Đure Đakovića, Maksima Gorkog od hotela Patria do Hemijsko tehnološke škole, Cara Dušana, Ulica braće Radić od biblioteke do bazena "Prozivka", deo ulice Nade DImić do Gabrić ćuprije, zatim u centru kompletna Štrosmajerova, Matka Vukovića od kružnog toka do desne strane oko Trga žrtava fašizma, Petefi Šandora od kružnog toka, pored Sinagoge (zatvorene Rudić ulica i Dimitra Tucovića), kompletna Aleja maršala Tita i Zmaj Jovina do dispanzera.

PROMENA TRASA AUTOBUSKIH LINIJA - Usled zatvaranja većeg broja ulica u centru grada, u nedelju, u periodu od 9 do 13 časova, doći će do promena u saobraćanju linija, pre svega gradskog saobraćaja.

U nedelju 5. Subotički polumaraton, zbog trke biće privremeno zatvorene ulice od 9 do 14 časovaU nedelju 5. Subotički polumaraton, zbog trke biće privremeno zatvorene ulice od 9 do 14 časova

Pre glavne trke, počevši od 8,30 časova, na Korzou će se održati niz dečjih trka pod nazivom "Active kids run". Pred start glavne trke, koja počinje u 10 časova, na Trgu će biti organizovano zagrevanje, uz prigodan muzički program.

Da biste pogledali kompletnu stazu, okrepne stanice, medicinske punktove i mobilne toalete kliknite na mapu Subotičkog polumaratona.

Sportsku manifestaciju organizuje SU "Horizont", partner je Grad Subotica a održava se u sklopu obeležavanja Dana grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 9467

Povezana vest

Povezane teme

zatvaranje ulica

subotički polumaraton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.