Komentara: 56
Pregleda: 7778

U kom pravcu će se razvijati Subotica u narednih 10 godina?

05.12.2022. u 15:39h
Izvor: Subotica.com
U toku je javna rasprava o predlogu nacrta Plana razvoja Grada Subotice za period od 2023 - 2032 godine koji će biti predstavljen na sednici Skupštine grada 22. decembra.
U kom pravcu će se razvijati Subotica u narednih 10 godina?

Investiranje u privredu, poljoprivredu, turizam i očuvanje gradskog jezgra samo su neki od pravaca razvoja Subotice u narednih 10 godina.

Moraćemo razvijati i komunalnu infrastrukturu, odnosno potrebno je da razvijemo kompletnu vodovodnu mrežu. Za to ćemo morati da potražimo finansijska sredstva kod drugih izvora, jer gradski budžet to ne može da istrpi. Takođe, moramo tražiti finansijska sredstva za proširenje putne infrastrukture. Završetak brze pruge daće nam nesrazmernu prednost u odnosu na dosadašnje transportne mogućnosti. Izgradnjom pružnog pravvca ka Baji, Subotica će ponovo biti železnički čvor.  Izgradnjom logističkog centra kod Industrijske zone biće omogućeni i moderni vidovi transporta - objašnjava Imre Kern, zamenik gradonačelnika i naglašava značaj daljeg razvoja obrazovanja i kulture - Ima mnoštvo mogućnosti za razvoj našeg grada, treba strpljivo da radimo na pronalaženju novih investitora. Želimo da unapređujemo Subotica koja nije prenaseljena i koja je veoma lepa za život.

U kom pravcu će se razvijati Subotica u narednih 10 godina?Svoj doprinos u izradi ovog strateškog dokumenta, uz predstavnike lokalne samouprave, dali su i predstavnici privrede, kao i građani.

U samom procesu je učestvovalo 165 ljudi, a kroz anketu kroz anketu na sajtu grada više od 150 ljudi je anonimno dalo svoj doprinos u izradu ovog dokumenta. Proces izrade je bio participativan, mišljenje su izneli preduzetnici, predstavnici IT sektora i još uvek je u toku faza u kojoj možemo dobiti dodatne unpute - navodi Endre Balaše, saradnik Regionalne razvojne agencije "Panonreg".

U kom pravcu će se razvijati Subotica u narednih 10 godina?Na današnjem sastanku, koji je bio otvoren za javnost, rečeno je da će Subotica dobiti kvalitetan i dobar desetogodišnji Plan razvoja.

- Uzeli smo u obzir mogućnosti koje imamo. Nismo planirali neke megalomanske stvari koje se ne mogu ostvariti, već su planom predviđeni oni projekti za koje je realno da budu ostvareni - priča Kern - Ovo nije fiksni dokument, već će se svake godine raditi revizija i dopunjavanje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 56
Pregleda: 7778
Povezane teme

imre kern

javna rasprava

panonreg

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.