Komentara: 25
Pregleda: 4000
Video
Foto

U gradskoj kasi više novca za investicije

01.06.2023. u 10:40h > 15:51
Izvor: Subotica.com
Zbog prenetih sredstava od prošle godine i priliva novca sa viših nivoa vlasti, obim gradske kase sada je veći za oko 727 miliona dinara i iznosi više od 9,2 milijarde dinara.
U gradskoj kasi više novca za investicije

Najviše novca došlo je od Pokrajinske vlade, koja je preusmerila 250 miliona dinara za unapređenje putne infrastrukture, 19 miliona za kupovinu Bunjevačke kuće, dok su od republičke administracije stigla sredstva za završetak rekonstrukcije Gerontološkog centra, izgradnju Omladinskog centra…

- Realizacija budžeta u prvom kvartalu ove godine je po predviđenoj dinamici i iznosi 31,8 odsto, što pokazuje da je realno planiran i da su parametri realizacije odlični. Rebalansom  je budžet uvećan jer je došlo do suficita sredstava na osnovu završnog računa budžeta za 2022. i prenetih transfernih sredstava. Na poziciji rashoda morali smo dodatna sredstva da opredelimo za režijske troškove i troškove prevoza zaposlenih i učenika, kao i održavanje i investiciono ulaganje u objekte koji su u nadležnosti  Grada Subotice – objasnio je gradonačelnik Stevan Bakić. – Najveći je problem kod prenetih sredstava, na šta Grad nije mogao da utiče jer je došlo do pomeranja roka za nastavak izgradnje i rekonstrukcije zgrade Narodnog pozorišta, zbog postupka zaštite prava ponuđača, zbog čega smo novac preneli u narednu godinu. Druga stvar je prodaja građevinskog zemljišta na potezu Prve kasarne, ono što smo planirali da prodamo određene parcele nismo reaizovali zbog uticaja globalne situacije i neizvesnog tržišta. Optimista sam i verujem da će biti pomaka oko situacije sa Prvom kasarnom i Domom vojske.

U gradskoj kasi više novca za investicijeZavršni račun budžeta za prošlu godinu pokazao je ostvarenje od 90 odsto, što je pokazatelj odgovornog planiranja i rada lokalne administracije.

Zamerke opozicije su se odnosile pre svega na budžetski suficit i realizaciju pojedinih investicija, smatrajući da je gradska kasa pod velikim stresom i u makazama inflacije.

U gradskoj kasi više novca za investicije- U meri u kojoj može da se puni i ostvaruje budžet grada ne bih imao većih primedbi. Naše primedbe se odnose na rad javnih preduzeća, kao što je JKP “Čistoća i zelenilo” koje  nemaju dovoljno novca za obiman posao održavanja higijene grada i to treba da se poveća.  Drago mi je da se i gradonačelnik sa tim složio. Akva park nije završen kad je najavljeno i nadam se da će se to ipak dogoditi,  kao i da će doći do smirivanja inflacije i da će budžet moći da odgovori potrebama Grada i građana Subotice – smatra Miroslav Milojević, šef odborničke grupe Pokreta za građansku Suboticu.

Izvor: Subotica.com
36. sednica Skupštine Grada 36. sednica Skupštine Grada 36. sednica Skupštine Grada 36. sednica Skupštine Grada 36. sednica Skupštine Grada 36. sednica Skupštine Grada 36. sednica Skupštine Grada 36. sednica Skupštine Grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 25
Pregleda: 4000
Povezane teme

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.