Komentara: 42
Pregleda: 3777
Foto

U Gimnaziji promovisano dobrovoljno služenje vojnog roka

15.04.2022. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
S obzirom da se bliži junski uput, u Gimnaziji „Svetozar Marković“ juče je održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka.
U Gimnaziji promovisano dobrovoljno služenje vojnog roka

Uniformu Vojske Srbije mogu da obuku muškarci i žene od 19 do 30 godina. Služenje dobrovoljnog vojnog roka traje šest meseci, tokom kojih će kandidati dobijati vojničku platu, koja je sada 38.000 dinara mesečno.

U Gimnaziji promovisano dobrovoljno služenje vojnog roka

- Od ove godine uvedene su i određene novine. Značajno su povećana novčana primanja, vojnička plata sada iznosi oko 38.000 dinara, što je za pola godine više od 215.000 dinara. Izmene su  uvedene i kada je reč o načinu prijavljivanja, te će kandidati osim odlaskom u Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica, prijave moći da upute i putem eUprave. Takođe, oni koji nemaju pristup računarima mogu da se prijave u bilo koju jednicu Pošte Srbije i tamo popune prijavu – objasnio je potpukovnik Siniša Rangelov, načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica. – Javni oglas je otvoren tokom cele godine, s tim da je upućivanje četiri puta godišnje u partijama kao što je to bilo i ranije – mart, jun, septembar i decembar. Novina je da je omogućen jedan lekarski pregled, psihološko ispitivanje koje se sprovodi u Vojnoj bolnici u Novom Sadu, koje je dovoljno da kandidat vidi da li je sposoban za profesionalnu vojnu službu. Time ne bi trebalo dalje da se upućuje na preglede, već odmah po završetku vojnog roka može da sklopi ugovor i postane profesionalni vojnik.

Lokalna samouprava podržava inicijativu Ministarstva odbrane Republike Srbije, jer je vojska Srbije deo slobodarske tradicije naše države, ali i garant mira i sigurnosti u ovim vremenima punim izazova.

U Gimnaziji promovisano dobrovoljno služenje vojnog roka- Republika Srbija je posvećena miru, stabilnosti, ekonomskom, infrastrukturnom i privrednom razvoju, otvaranju novih radnih mesta, jačanju ekonomske snage i standarda života a shodno tome ulaganju u odbranu zemlje i sistem odbrane. Mladi ljudi sa kojima smo razgovali prepoznali su dobrovoljno služenje vojnog roka kao čin patriotizma i kao mogućnost lične i profesionalne afirmacije i prepoznavanja bavljenja vojničkim poslom kao profesijom - rekao je Srđan Samardžić, član Gradskog veća za privredu.

U Gimnaziji promovisano dobrovoljno služenje vojnog roka

Šta sve vojnički poziv sa sobom nosi predstavljeno je maturantima subotičke Gimnazije, koji su rekli da im to nije strano i da bi se na taj korak odlučili po završetku školovanja.

Zainteresovani kandidati sve dodatne informacije mogu dobiti u Centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Subotica i na broj telefona 024/552-878 ili sa sajtu Vojske Srbije.

Izvor: Subotica.com
Promocija dobrovoljnog služenja roka Promocija dobrovoljnog služenja roka Promocija dobrovoljnog služenja roka Promocija dobrovoljnog služenja roka Promocija dobrovoljnog služenja roka Promocija dobrovoljnog služenja roka Promocija dobrovoljnog služenja roka Promocija dobrovoljnog služenja roka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 42
Pregleda: 3777
Povezane teme

srđan samardžić

dobrovoljno služenje vojnog roka

regrutacija

vojni rok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.