Komentara: 18
Pregleda: 3794

U delu Partizanskih baza gumene čizme decenijama ne izlaze iz mode

26.01.2023. u 15:15h
Izvor: Subotica.com
U delu Ulice Partizanskih baza, od kružnog toka u 51. divizije do kružnog toka u Kireškoj, koji je nasut tucanikom građani muku muče posle svake kiše. Brojne udarne rupe zadaju glavobolje kako vozačima tako i pešacima.
U delu Partizanskih baza gumene čizme decenijama ne izlaze iz mode

Gumene čizme građani koji žive u delu Partizanskih baza odložili su kada je ova deonica nasuta tucanikom, ali samo na kratko. Već nakon prve kiše stvorilo se na desetine rupa, a kretanje kroz ulicu opet je postalo prava avantura. 

U delu Partizanskih baza gumene čizme decenijama ne izlaze iz modeKada padne kiša do autobuske idemo u gumenim čizmama. Tamo se prezujemo, tako odlazimo u grad, a kad siđemo sa autobusa ponovo obuvamo čizme kako bismo mogli da prođemo ulicom - objašnjava vremešni Đuro BerkešNajteže mi je zbog dece i ona su stalno u gumenim čizmama. 

U delu Partizanskih baza gumene čizme decenijama ne izlaze iz modeNišta lakše nije ni vozačima koji prolazeći ovom uskom ulicom treba da savladaju gotovo sve kratere.

Kolima je ovde gotovo nemoguće prolaziti. Bili su prošle godine radnici, nasuli tucanik i poravnali, ali to je trajalo do prve kiše. Nadam se da će se preduzeti nešto da dobijemo normalan put kojim može da se prolazi - priča Đorđe Ivić, koji u ovoj Ulici živi 16 godina.

U delu Partizanskih baza gumene čizme decenijama ne izlaze iz modeU ovom delu ulice ima oko 50 kuća, ali sagovornici objašnjavaju da put koriste i građani iz oko 2 hiljade domaćinstava u okolini.

Nismo samo mi koji tu imamo kuće opterećeni ovim problemom, već svi stanovnici koji žive u ovom delu grada. Ovo je veoma frekventna deonica, mi nemamo drugi pristup do kružnog toka, Teslinog naselja - ističe Milan Torbica - Iz sadašnje gradske uprave jesu poslali mašine da se ovo poravna, ali to je posao koji mora češće da se radi, jer nakon prolaska težih vozila ili nakon kiše se ovde ponovo stvaraju rupe.

U delu Partizanskih baza gumene čizme decenijama ne izlaze iz modeIako je asfaltirana, ni susedna ulica ne razlikuje se mnogo od ove nasute tucanikom - brojne udarne rupe zatičemo i u Servo Mihalja.

To je ulica koja vodi na Majšanski put. Ona je takođe u katastrofalnom stanju, samo se krpi, dodaje po pola kvadrata asfalta i to je tako od 1995. godine koliko ja živim u ovom delu grada - navodi Duško Konsulić.

U delu Partizanskih baza gumene čizme decenijama ne izlaze iz modeIz rukovodstva MZ "Željezničko naselje" poručuju da je ova ulica, koja se nalazi svega 2 kilometra od centra grada, lice celokupne mesne zajednice.

U delu Partizanskih baza gumene čizme decenijama ne izlaze iz modeIako smo najbliži centru grada naša mesna zajednica je komunalno i infrastrukturno nerazvijena. Od ukupno 70 ulica, čak 60 odsto nema kanalizaciju, a 40 odsto nema asfalt. Sramota me je kad prolazim kroz Bajmok, Stari Žednik, Novi Žednik i druga prigradska mesta u kojima su gotovo sve ulice asfaltirane, kao i u velikom delu gradskih naselja. Ja samo mogu da kukam zajedno sa građanima, sve se stavlja na papir, a papir trpi sve. Ovde ima pregršt problema koje treba rešavati na sistematičniji način - podvlači Petar Doroslovački, zamenik predsednika MZ "Željezničko naselje".

Izvor: Subotica.com
Neasfaltirani (kraterima prošaran) deo ulice Partizanskih baza Neasfaltirani (kraterima prošaran) deo ulice Partizanskih baza Neasfaltirani (kraterima prošaran) deo ulice Partizanskih baza Neasfaltirani (kraterima prošaran) deo ulice Partizanskih baza Neasfaltirani (kraterima prošaran) deo ulice Partizanskih baza Neasfaltirani (kraterima prošaran) deo ulice Partizanskih baza Neasfaltirani (kraterima prošaran) deo ulice Partizanskih baza Neasfaltirani (kraterima prošaran) deo ulice Partizanskih baza
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 3794
Povezane teme

neasfaltirana ulica

železničko naselje

tucanik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.