• Pregleda: 3731

U četvrtak pojačana kontrola saobraćaja

U četvrtak pojačana kontrola saobraćaja

U okviru projekta „Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama“, koji po drugi put organizuje Evropska mreža saobraćajnih policija (TISPOL), Ministarstvo unutrašnjih poslova će u četvrtak sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlje, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Poseban akcenat biće stavljen na kontrolu brzine, proveru alkoholisanosti vozača, kao i kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa. Projekat EDWARD (European day without a road death) podržan je od strane Evropske komisije i njime se apeluje na sve građane da razmisle o rizicima sa kojima se suočavaju u saobraćaju, o rizicima koje mogu prouzrokovati drugim učesnicima u saobraćaju i na koji način mogu da smanje navedene rizike.

Projekat EDWARD se sprovodi sa ciljem da 21. septembar bude prvi dan na evropskim putevima bez poginule osobe u saobraćajnim nezgodama ili da broj poginulih i teško povređenih osoba bude što manji

S obzirom da je subotička saobračajna policija nedavno pojačala vozni park, očekuje se da će sutra na gradskim ulicama ta vozila i biti maksimalno angažovana u navedenoj akciji.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
ALISA U ZEMLJI ČUDA Odgovori
U okviru dela vesti da će subotička policija sa pojačanim voznim parkom vršiti intenzivniju kontrolu, predlažem da i njihova sabraća u vidu komunalnih policajaca takođe dobiju pojačanje, ako ne "škodinim" a ono brzinkama nekog od inih proizvođača bajkova. Tim pre, što ako već nisu, a ono koliko sutra sledi rigoroznija kontrola i s njihove strane, I to isključivo biciklista, koji centralnim gradskim ulicama verglaju li verglaju suprotno propisima. E sad, da li ti isti propisi dozvoljavaju, ili iz ko zna kojih razloga komunalni policajci godinama tolerišu nepropisno parkiranje, tek činjenica je da se u užem centru grada prekršaji takve vrste množe matematičkom progresijom. Dokle? Možda dok i sami "ne popiju" prijavu, 50 % gratis ukoliko je plate u zakonskom roku.
pz Odgovori
To je lepo da je pojacana kontrola zbog Evropskog dana bez poginulih. Ali se to kod nas zobe otimanje para.
KOKTEL
Ako si ovaj đus od komentara napravio mixovanjem slova u blenderu ili sokovniku svejedno, sledeći put probaj sa manjim brojem okretaja. Možda ispadne smisleniji?
čerupač pilića Odgovori
U četvrtak pojačano skupljanje harača, guljenje kožè...samo lova batice
ALISA U ZEMLJI ČUDA Odgovori
Ko je, davno beše, u bircuzu "zvao turu", hvatao se i za novčanik pred konobarom. Slično tom, odavno zaboravlhjenom običaju (danas se samo pripoveda), svi koji kršeći propise uopšte, pa i u saobraćaju, prizivaju zlo u vidu inkasanata u plavom, ima da dreše kesu. Prosto k'o pasulj ili šamar, svejedno, samo ne dobrom delu sugrađana, koji po "levom" rezonovanju smatraju da je u pitanju isključivo punjenje praznjikave državne kase. U krajnjem slučaju to i jeste, baš kao i preko grane, s tim što je u Srbiji takva radnja navodno čista otimačina?! Alal im čukalo!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.