Komentara: 12
Pregleda: 3587
Foto

U Čantaviru predstavljeno mobilno reciklažno dvorište

08.08.2023. u 10:30h
Izvor: Subotica.com
U centru Čantavira stacioniran je mobilni reciklažni centar u kom će građani moći da odlažu selektovan reciklabilni otpad.
U Čantaviru predstavljeno mobilno reciklažno dvorište

Nakon otvaranja reciklažnih centara u Kanjiži, Bikovu (u okviru Regionalne deponije), Senti i Bačkoj Topoli, u naselju Čantavir stacioniran je jedan mobilni centar za sakupljanje otpada.

U Čantaviru predstavljeno mobilno reciklažno dvorište

- Zahvaljujući ovom mobilnom reciklažnom dvorištu građani će imati priliku da vežbaju primarnu selekciju, tako da je ovo svojevrsni pilot projekat kada govorimo o edukaciji građana - objašnjava Gligor Gelert, direktor Regionalne deponije - U pitanju je moderan objekat kontejnerskog tipa koji može da se preveze i na druge lokacije što i jeste plan. Tu postoji i nadzorni sistem, tako da odlaganje otpada u reciklažno dvorište možemo pratiti 0-24h. 

Inače, u naselju Čantavir nedavno je zaživelo organizovano sakupljanje i odnošenje komunalnog otpada, a primarna selekcija je naredni korak i to ne samo u Čantaviru, već u svim subotičkim mesnim zajednicama.

U Čantaviru predstavljeno mobilno reciklažno dvorište

Jedna civilna organizacija je započela edukaciju građana o razvrstavanju otpada u domaćinstvima i stanovnici Čantavira su prepoznali snačaj primarne selekcije. Ovo reciklažno dvorište će pomoći da se ta svest podigne na još viši nivo - ističe Atila Andraš Đuričin, predsednik Saveta MZ Čantavir.

Sredstva za kupovinu mobilnog reciklažnog centra (4,5 miliona dinara) obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, istakla je članica GV zadužena za oblast komunalnih delatnosti i razvoja Čila Goli i dodala da je plan da dvokantni sistem do kraja godine bude uveden u svim mesnim zajednicama.

U Čantaviru predstavljeno mobilno reciklažno dvorište

"Čistoća" će uzeti dugoročni kredit od 410 miliona dinara za nabavku dodatnih vozila za sakupljanje otpada i u planu je da zaposli još 10 radnika kako bi imali sve potrebne uslove za uvođenje dvokantnog sistema na čitavoj teritoriji grada - kazala je Goli.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje mobilnog reciklažnog centra u Čantaviru Otvaranje mobilnog reciklažnog centra u Čantaviru Otvaranje mobilnog reciklažnog centra u Čantaviru Otvaranje mobilnog reciklažnog centra u Čantaviru Otvaranje mobilnog reciklažnog centra u Čantaviru Otvaranje mobilnog reciklažnog centra u Čantaviru Otvaranje mobilnog reciklažnog centra u Čantaviru Otvaranje mobilnog reciklažnog centra u Čantaviru
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 meseci i 1 nedelju
Komentara: 12
Pregleda: 3587
Povezane teme

Čantavir

regionalna deponija

odlaganje otpada

otpad

gradsko veće

čila goli

gligor gelert

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.