Komentara: 2
Pregleda: 2888

U bolnicu investirano 1,5 milion evra, renoviranje odeljenja neonatologije u završnoj fazi

23.12.2014. u 16:25h
Izvor: Radio Subotica
Od početka ove godine u Opštoj bolnici u Subotici u radove, usluge i opremu investirano je oko milion i po evra.Rekonstrukcija odeljenja neonatologije koja je bila oštećena u požaru pre otprilike pola godine je u završnoj fazi.
U bolnicu investirano 1,5 milion evra, renoviranje odeljenja neonatologije u završnoj fazi

Izveštaj o investicijama i projektima u subotičkoj bolnici pokazuje da se radilo o 18 segmenata kojim su obuhvaćeni: sanacija od požara, održavanje medicinske opreme, nabavka novih uređaja za više odeljenja. U pripremi su tenderi za operacione stolove i inventar i RTG aparate.

Bolnica je ulagala vlastita sredstva ali se kao investitori pojavljuju Ministarstvo zdravlja, Republički fond za zdravstveno osiguranje, Fond za kapitalna ulaganja, pokrajinski sekretarijati za zdravstvo i energetiku, grad, toplana i donatori.

Renoviranje neonatologije u završnoj fazi

Rekonstrukcija odeljenja neonatologije koja je bila oštećena u požaru pre otprilike pola godine je u završnoj fazi. Renovirani su krov, pod, instalacije okrečeni zidovi. Srušeni su svi pregradni zidovi, a novodobijeni široki prostor će omogućiti neposredni kontakt lekara i pacijenata u svakom trenutku. To će doneti i promene u organizaciji posla.

- "Još uvek imamo potrebu za velikim delom opreme. Svaki inkubator predstavlja jednu intenzivnu jedinicu uz koju još ide niz uredjaja za monitoring dece. Sigurno ćemo se potruditi da u narednih 12 meseci to kompletiramo", kaže načelnica odeljenja neonatologije magistar Branka Milisavljević.

Neonatologija će se vratiti u svoj raniji prostor na 1. spratu Opšte bolnice do Nove godine.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2888

Povezane vesti

Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.