• Pregleda: 2141

U bolnicu investirano 1,5 milion evra, renoviranje odeljenja neonatologije u završnoj fazi

Od početka ove godine u Opštoj bolnici u Subotici u radove, usluge i opremu investirano je oko milion i po evra.Rekonstrukcija odeljenja neonatologije koja je bila oštećena u požaru pre otprilike pola godine je u završnoj fazi.
U bolnicu investirano 1,5 milion evra, renoviranje odeljenja neonatologije u završnoj fazi

Izveštaj o investicijama i projektima u subotičkoj bolnici pokazuje da se radilo o 18 segmenata kojim su obuhvaćeni: sanacija od požara, održavanje medicinske opreme, nabavka novih uređaja za više odeljenja. U pripremi su tenderi za operacione stolove i inventar i RTG aparate.

Bolnica je ulagala vlastita sredstva ali se kao investitori pojavljuju Ministarstvo zdravlja, Republički fond za zdravstveno osiguranje, Fond za kapitalna ulaganja, pokrajinski sekretarijati za zdravstvo i energetiku, grad, toplana i donatori.

Renoviranje neonatologije u završnoj fazi

Rekonstrukcija odeljenja neonatologije koja je bila oštećena u požaru pre otprilike pola godine je u završnoj fazi. Renovirani su krov, pod, instalacije okrečeni zidovi. Srušeni su svi pregradni zidovi, a novodobijeni široki prostor će omogućiti neposredni kontakt lekara i pacijenata u svakom trenutku. To će doneti i promene u organizaciji posla.

- "Još uvek imamo potrebu za velikim delom opreme. Svaki inkubator predstavlja jednu intenzivnu jedinicu uz koju još ide niz uredjaja za monitoring dece. Sigurno ćemo se potruditi da u narednih 12 meseci to kompletiramo", kaže načelnica odeljenja neonatologije magistar Branka Milisavljević.

Neonatologija će se vratiti u svoj raniji prostor na 1. spratu Opšte bolnice do Nove godine.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

2
tetka Odgovori
Šta im vrede sve investicije u objekte i opremu kad bi način ponašanja velikog dela osoblja trebalo hitno RENOVIRATI!
‚maki Odgovori
Od čega se renovira direktorova kancelarija sa sve kožnim nameštajem, a osnovnih sredstava u bolnici nema, čak i posteljinu pacijenti donose od kuće
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.