Komentara: 0
Pregleda: 1815

U akciji "Pokloni život" 50 Subotičana doniralo krv

15.03.2021. u 11:23h
Izvor: Subotica.com
Crveni krst Subotice, u saradnji sa Odeljenjem transfuziologije Opšte bolnice, održao je u subotu akciju dobrovoljnog davanja krvi "Pokloni život - jer jedna kap može da promeni sve", na kojoj su učestvovala 53 potencijalna davaoca, od kojih je 50 sugrađana uspešno dalo najdragoceniju tečnost.
U akciji "Pokloni život" 50 Subotičana doniralo krv

Iz Crvenog krst kažu da su zadovoljni odzivom i uspešnošću akcije, budući da je samo troje sugrađana odbijeno zbog zdravstvenog stanja, kao i da je učestvovalo devet Subotičana koji su po prvi put dali krv.

- Ako uzmemo u obzir da su za vikend bile na snazi pooštrene mere Kriznog štaba i da je kovid infekcija i dalje aktuelna, možemo da kažemo da je odziv bio dosta dobar. Zahvaljujemo se našim dobrovoljnim davaocima koji su se ponovo odazvali na akciju, kao i onima koji  u subotu po prvi put dali krv. Zadovoljni smo i nadamo se da će na svakoj sledećoj akciji odziv biti još bolji - rekla je Nevena Lukić, saradnica Crvenog krsta.

U akciji "Pokloni život" 50 Subotičana doniralo krv

Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog krsta biće "Humana subota", a do tada volonteri ove gradske organizacije učestvovaće na akcijama koje organizuje Odeljenje transfuziologije Opšte bolnice. Naredna takva akcija održaće se već sutra na Učiteljskom fakultetu, namenjena studentima i zaposlenima u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1815

Povezana vest

Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

akcija davanja krvi

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.