Komentara: 9
Pregleda: 13038

U 93. godini došao na glasanje, ali nije bio na spisku

03.04.2017. u 11:01h
Izvor: Subotica.com
Iako se otežano kreće, Mihajlo Jančikin, glumac u penziji koji će 14. aprila napuniti 93 godine izašao je juče na glasanje, međutim, nije mogao da glasa jer ga članovi komisije nisu pronašli na biračkom spisku.
U 93. godini došao na glasanje, ali nije bio na spisku

Naime, čika Jančikin, je promenio mesto stanovanja i sada živi u Gerontološkom centru. Poziv na glasanje nije dobio, ali je mislio da će ipak moći da ispuni svoju građansku dužnost uz prikaz lične karte.

- Ljudi su se potrudili da me pronađu na spisku, ali me na ovom glasačkom mestu nema. Uvek sam izlazio na izbore pa ako jednom ne glasam nije strašno – kaže Mihajlo Jančikin, rođen u Kanjiži za koju tvrdi da je oduvek bila napredna kada je kultura u pitanju.

Kaže nam da ga glas i noge polako izdaju, ali rado želi da popriča sa novinarima. Priseća se najlepših i najtežih vremena u Sriji, ali kada je kultura u pitanju smatra da je nepravda što je ona uvek na udaru politike.

- Kada sam se zaposlio u subotičkom Narodnom pozorištu 1949. godine primetio sam da je na sceni bio nameštaj iz stanova koje su napustili saradnici okupatora u ratu ili iz kuća Jevreja. To je bio veoma težak period. Mnogo je teško i sada, jer je na snazi štednja, a uvek je najlakše da štede na kulturi zbog čega ispaštaju školovani mladi glumci i umetnici. Sada su svi glumci u našem pozorištu školovani, odlična mlada ekipa, ali nije im lako – kaže Jančikin.

Prati politička dešavanja u Srbiji iz dnevnih novina i kaže da razume velike teškoće političara jer se globalni svet meša u sve, pa malim zemljama poput Srbije i drugih u okruženju nije lako.

- Jedino ne prihvatam i ne razumem one političare koji su dozvolili da nam od silnih preduzeća ne ostane ništa i da se sve rasproda u bescenje. Ponosim se talentovanom    decom i omladinom i država bi trebala odmah da im pomogne, da im omogući da se razvijaju. Moja poruka toj divnoj deci je: učite, borite se i ne traćite vreme već ga maksimalno iskoristite. Ako želite da izađete u inostranstvo otiđite, ali vratite nam se draga moja deco – poručio je Mihajlo Jančikin. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 nedelje
Komentara: 9
Pregleda: 13038
Povezane teme

glasanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.