Komentara: 0
Pregleda: 1737

Оtvaranje izložbe lutaka “5 gradova – 5 pozorišta” danas u Dečjem pozorištu

17.09.2018. u 10:52h
Izvor: Subotica.com
Putujuća izložba lutaka “5 gradova – 5 pozorišta” kao važna aktivnost projekta THEATRO – Pozorišna umetnost kao regionalno središte za dečiju socijalizaciju, koji se realizuje u okviru Programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije biće svečano otvorena danas, 17. septembra, sa početkom u 11.30 časova u Dečjem pozorištu Subotica.
Оtvaranje izložbe lutaka “5 gradova – 5 pozorišta” danas u Dečjem pozorištu

Nosilac projekta THEATRO je Otvoreni univerzitet Subotica a pertnerska institucija je Pozorište lutaka Kövér Béla iz Segedina (Kövér Béla Bábszínház).

Projekat THEATRO stavlja u fokus razvoj pozorišne umetnosti za decu u prekograničnom regionu, saradnju aktera iz ove oblasti umetnosti i povećanje broja pozorišne i festivalske publike realizacijom četiri vrste aktivnosti,a to su: razmena festivalskih programa, zatim kreiranje i promocija izložbe čiji je fokus na kulturnom nasleđu prekograničnog regiona u oblasti pozorišne umetnosti za decu, kao treće - sveobuhvatna edukacija za decu koja se sastoji iz lutkarske radionice, lutkarskog kampa za decu, dečije pripreme pozorišne predstave i njene prezentacije na festivalima i poslednje - Kreiranje web platforme koja na inovativan i interaktivan način prezentuje kulturno nasleđe prekograničnog regiona u oblasti lutkarstva i pozorišne umetnosti za decu.

U okviru 25. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica biće organizovana Putujuća lutkarska izložba koja će nakon izlaganja u Segedinu i Kečkemetu biti prikazana i u Subotici, Zrenjaninu i Novom Sadu. Ova izložba sadrži izbor lutaka iz pet pozorišta za decu u prekograničnom regionu (Subotica, Zrenjanin, Novi Sad, Segedin i Kečkemet) sa ciljem promovisanja zajedničkog kulturnog nasleđa i kulturnih veza u regionu u oblasti pozorišne umetnosti za decu. Izložba lutaka “5 gradova – 5 pozorišta” biće postavljena u Dečjem pozorištu Subotica u periodu od 17.  do 27. septembra.

Program ceremonije Svečanog otvaranja izložbe (17. septembar, Dečje pozorište Subotica):

  • 11.30 – 11.40 Vladimir Perović (Menadžer projekta THEATRO, Otvoreni univerzitet Subotica) – Predstavljanje izložbe i predstojećih projektnih aktivnosti
  • 11.40 – 11.50 László Kövér (Generalni direktor - Pozorište lutaka Kövér Béla Segedin) - Predstavljanje izložbe i realizovanih projektnih aktivnosti
  • 11.50 – 12.00 Viktor Tunić (Šef Zajedničkog sekretarijata Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija) – Predstavljanje Dana evropske saradnje
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1737

Povezana vest

Povezane teme

međunarodni festival pozorišta za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.