• Pregleda: 2725

Tužna priča sa srećnim krajem

Zahvaljujući ekipi Yu eko televizije jedan napušteni pas našao je svoje utočište, nakon što je jutros pronađen vezan za stub iza jedne zgrade u centru grada. Pas je po rečima stanara obližnje zgrade bio vezan čitavu noć, a oslobođen je jutros od strane komunalne policije, na inicijativu Yueco.
Tužna priča sa srećnim krajem

S obzirom na to da pas nije čipovan i da policija nije uspela da sazna ko je vlasnik, kao i da gradsko prihvatilište za pse još uvek nema dozvolu za rad, komunalnoj policiji ostalo je samo da oslobodi psa. Ipak, jedna od prolaznica koja je slučajno naišla baš u trenutku kada je pas odvezan, ponudila se da ga udomi.

Mladen Janjić kaže da je tokom čitave noći čuo zavijanje psa ispod prozora, ali da je tek jutros video psa koji je vezan za stub, što ga je poprilično potreslo. U to vreme, priča Mladen, pojavila se i naša ekipa koja je psa nahranila i pozvala komunalnu policiju. Komunalna policija je odmah proverila da li pas ima čip, odnosno da li ima podatke o vlasniku. Ukoliko se pronađe vlasnik, komunalna policija je dužna da ga obavesti, a ukoliko se vlasnik ne pronađe uz pomoć čipa, pas se pušta na slobodu.

Baš u trenutku kada je pas trebalo da bude pušten na ulicu, jedna od slučajnih prolaznica, pristala je da ga usvoji, nakon što je čula da pas nema gazdu.

Ukoliko prihvatilište za pse u sklopu JKP “Čistoća i zelenilo” dobije dozvolu za rad, psi koji ne budu imali vlasnika odomljavaće se tamo, a sve do tada psi će ostajati na ulici.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

2
Sojic Odgovori
A sto im je pravilo nema cip pusti ga na ulicu jel prihvatiliste neradi i posle se pitaju zbog cega ima toliko lutalica!
rax Odgovori
a nekada komunalna policija posalje prijavu sudiji za prekrsaj, protiv gradjana koji se brine o ovakvom izbacenom psu. rekla bih sramota za grad, koji ima takvu komunalnu policiju, pogotovo sto grad nije sposoban organizovati, tj. uvesti red nad gradjanima, koji svoje zivotinje izbacuju na ulicu i time prave od kerova bezkucnike, na koje se 90% gradjana ljuti i zlostavlja. grad nije sposoban uvesti red i izdrzavati jedan azil za zivotinje! sada se gradi novi azil, koji nece biti resenje, jer ce "ljubitelji" i dalje da izbace psa na ulicu. kada bi bili sposobni ljudi koji u toj gradskoj kuci sede i primaju nase pare za taj posao, organizovali bi, pomocu volontera ,popis svim pasa na teritoriji grada, sa fotografijom, obaveznim cipovanjem i napravili bazu podataka. kazna za svakog vlasnika, ciji je pas pusten i to velika. tako bi se resilo pitanje pasa lutalica, nikako ne samo nekim novim azilom i komunalnom policijom.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.