Komentara: 24
Pregleda: 5570

Turski državljani zainteresovani da investiraju u Suboticu

18.10.2013. u 17:09h
Izvor: RTV Yueco
Subotica sa Turskom može da sarađuje u oblastima kulture, medicine i turizma, dogovoreno je na sastanku predstavnika lokalne samouprave i ambasadora Turske u Srbiji. Posebno su zainteresovani za ulaganja na Paliću, jer godišnje 140 hiljada turskih državljana prolazi rutom Koridora 10 i uživa u gostoprimstvu naše zemlje. Ambasador Turske je posetio i industrijsku zonu i razgovarao o mogućim investicijama.
Turski državljani zainteresovani da investiraju u Suboticu

Predstavnici gradske uprave upoznali su ambasadora Turske sa investicionim potencijalima grada. Firme koje već posluju u industrijskoj zoni su garant da je Subotica pogodna za strane investicije, istakao je gradonačelnik. Bilo je reči o saradnji po pitanju tekstilne industrije i ulaganjima u turizam.

Ambasador Turske je rekao da je prvi put u Subotici i da je zadovoljan što se nalazi u gradu koji je primer tolerancije i multikulturalnosti. Vlada Turske podržava sve projekte koji se odnose na Koridor 10 jer godišnje oko 800.000 Turaka putuje tom rutom. Pokrenuta je i ideja da se rade projekti saradnje ljudi sa ljudima po pitanju kulturne razmene.

Nakon posete gradskoj kući ambasador Turske, kao i predstavnici lokalne samouprave prisustvovali su molitvi u Islamskoj zajednici u Subotici, čije je sedište u Džamiji. Povod je Kurban-bajrama, jedan od najznačajnijih muslimanskih praznika.

Izvor: RTV Yueco
Ambasador Turske u poseti Subotici Ambasador Turske u poseti Subotici Ambasador Turske u poseti Subotici Ambasador Turske u poseti Subotici Ambasador Turske u poseti Subotici Ambasador Turske u poseti Subotici Ambasador Turske u poseti Subotici Ambasador Turske u poseti Subotici
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 5570
Povezane teme

investicije u Suboticu

Modest Dulić

ambasador turske

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.