Komentara: 5
Pregleda: 2874
Foto

Turistički objekti u našem gradu dobili podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

07.12.2021. u 12:39h
Izvor: Subotica.com
Među turističkim objektima koji su ove godine dobili podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam je i restoran "Road Side" na Paliću, koji je zahvaljujući subvenciji od tri miliona dinara povećao smeštajne kapacitete.
Turistički objekti u našem gradu dobili  podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

Po rečima Nenada Ivaniševića, pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, u razvoj sadržaja na severu Bačke ove godine usmereno je više od 50 miliona dinara, što je 10 odsto ukupnih sredstava ovog Sekretarijata.

- Ovo je nastavak obilaska korisnika naših sredstava, jer lično hoću da se uverim da su ona uložena na pravi način, ali i sa vlasnicima objekata i turističkim delatnicima razgovaramo kako da koncipiramo konkurse za sledeću godinu. Da zajedno vidimo šta bi pomoglo da Palić ima još više noćenja i privuče još više turista - istakao je Ivanišević, dodajući da je "Road Side" opravdao dobijena sredstva i time stekao pravo da i dogodine konkuriše. - U predlogu pokrajinskog budžeta za narednu godinu je da budžet Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam bude veći za 23 odsto, tako da smo spremni da već u januaru raspišemo konkurse iz oblasti privrede, turizma i zapošljavanja, da bi novac što pre došao do krajnjih korisnika kako bi se što bolje pripremili za predstojeću turističku sezonu.

Zahvaljujući pomoći, povećani su smeštajni kapaciteti restorana "Road Side", koji je turistima dostupan tokom cele godine.

- Ova pomoć nam veoma znači. Umesto 13 soba sada imamo 15, sa 60 ležajeva. Imamo još planova i konkurisaćemo i naredne godine. Gosti su nam uglavnom stranci, koji se leti zadrže tri do pet dana, jer imamo bazen, a zimi manje, jednu do dve noći - kazao je Ivica Budanović, vlasnik restorana "Road Side".

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 5
Pregleda: 2874
Povezane teme
Nenad Ivanišević pokrajinski sekretarijat za privredu
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.