Komentara: 19
Pregleda: 8423

Turijska kobasica u Subotici

07.02.2014. u 14:46h
Izvor: RTV Yueco
Učesnici manifestacije “Turijska kobasicijada” donirali su 50 kilograma kobasica Crvenom krstu Subotica, a u jedno i postavili svoje štandove na Trg, kako bi promovisali ovu manifestaciju koja će se održati od 21. do 23. februara u Turiji.
Turijska kobasica u Subotici

Kobasicijada ima tradiciju dugu 30 godina i svaki put neposredno pred njen početak organizatori posete Suboticu i doniraju određenu količinu svojih proizvoda. Kobasica će već narednih dana završiti u obrocima korisnika narodne kuhinje, ali i u prihvatilištu za beskućnike koje je trenutno otvoreno. Ono što organizatori kobasicijade najavljuju ove godine kao spektakl, jeste kobasica u dužini od 2030 metara, koja će biti napravljena posebno za ovu priliku.

Pedest kilograma kobasica, ili nešto više od 350 obroka, organizatori Turijske kobasicijade donirali su Gradu Subotica, odnosno Crvenom krstu. Iako narodna kuhinja svakodnevno isporučuje 1100 obroka, jedan deo ove donacije pokriće dnevne potrebe najugroženijih sugrađana.

Po rečima člana Gradskog veća zaduženog socijalna pitanja Milimira Vujadinovića, ovo je pre svega promocija humanosti u našem gradu, koja je bitan segment društevnih aktivnosti.

Ova manifestacija ima tradiciju od 30 godina. Za sve one koji ne mogu da dođu u Turiju, organizatori održavaju ovakve promocije po Subotici, Somboru i Novom Sadu gde građani takođe mogu da kupe njihove proizvode. Ove godine u Turiji će biti napravljena kobasica od 2030 metara, što je za jedan metar više nego prošle godine, i to je ono što ovu manifestaciju čini posebnom. Tajna ukusa ovog proizvoda, po rečima organizatora, jeste posebna receptura od čistog svinjskog mesa.

Sa organizatorima kobasicijade došli su i predstavnici Opštine Srbobran koji podržavaju ovu manifestaciju jer je značajna za njihovu Opštinu, ali i zbog prijateljskih i domaćinskih odnosa sa našim gradom. Oni su takođe pozvali sve Subotičane da posete Turiju u periodu od 21. do 23. februara i probaju njihov čuveni proizvod.

Izvor: RTV Yueco
Manifestacija "30. Humanitarna kobasicijada - Turija 2014" Manifestacija "30. Humanitarna kobasicijada - Turija 2014" Manifestacija "30. Humanitarna kobasicijada - Turija 2014" Manifestacija "30. Humanitarna kobasicijada - Turija 2014" Manifestacija "30. Humanitarna kobasicijada - Turija 2014" Manifestacija "30. Humanitarna kobasicijada - Turija 2014" Manifestacija "30. Humanitarna kobasicijada - Turija 2014" Manifestacija "30. Humanitarna kobasicijada - Turija 2014"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 8423
Povezane teme

Turijska kobasicijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.