Komentara: 47
Pregleda: 6446
Foto

Tucanik podigao prašinu u Donjem Tavankutu, zbog nasipanja puteva stradaju i gume i usevi

09.08.2022. u 12:08h
Izvor: Subotica.com
Meštani nekoliko ulica u Donjem Tavankutu, koje su prošle godine nasute tucanikom, tvrde da zbog prašine koja se podiže prilikom svakog prolaska automobila, traktora ili kamiona prozore u domovima ne otvaraju ni leti. Ogorčeni stanovnici ovih ulica navode da je šteta koju prašina nepoznatog hemijskog sastava pravi u voćnjacima, vinogradima i usevima neprocenjiva, te hitno traže presvlačenje asfaltom.
Tucanik podigao prašinu u Donjem Tavankutu, zbog nasipanja puteva stradaju i gume i usevi

Do pre dve godine, vinograd Grge Orčića koji se nalazi u Jugoslovenskoj ulici bio je veoma plodonosan. Otkako je ova ulica nasuta tucanikom, tvrdi Grgo, grožđa gotovo da nema.

- Iz mog vinograda, koji se proteže na oko dve motike, svake godine sam dobijao oko 500 litara vina. Od kad su nasuli ovu ulicu tucanikom, znači već dve godine, plodova gotovo da nema. Ove godine ne znam hoću li dobiti 50 litara vina. Plod ne daju ni jabuke, a ni breskve. Ne znam kog je hemijskog sastava ta prašina kojom su nasuli put, ali znam da mi pravi ogromnu štetu koju mi niko neće nadoknaditi - tvrdi ovaj meštanin Donjeg Tavankuta.

Tucanik podigao prašinu u Donjem Tavankutu, zbog nasipanja puteva stradaju i gume i useviDa ova prašina pravi veliku štetu u vinogradima, ali i u voćnjacima i usevima, potvrđuje i Tomislav Mačković iz iste ulice.

Ispod tog tucanika se nalazi takozvana mrtva prašina, odnosno neka vrsta cementa koji je dovezen iz Obrenovca. Mi u ovom letnjem periodu ne možemo da otvorimo prozore, jer prašina ulazi u naše domove. Ovuda prolaze automobili, ali i traktori, kombajni, a i Mlekarin kamion. Koliko god se vozači trudili da voze sporo prašina se diže preko naših imanja. Da ne pričam o šteti koju ljudi imaju zbog bušenja guma, jer je ovaj kamen oštar - ogorčeno priča Tomislav.

Tucanik podigao prašinu u Donjem Tavankutu, zbog nasipanja puteva stradaju i gume i useviOsim Jugoslovenske ulice, tucanikom su lane nasute Teslina ulica i Ulica Josipa Klarskog, a meštani sve tri ulice su složni u oceni da je asfalt jedino rešenje za ovaj problem.

Koliko god primitivno zvučalo kada je bio pesak živeli smo mnogo bolje. Mi smo rođeni ovde i navikli smo na pesak. Pesak nije pravio štete u usevima, vinogradima i voćnjacima. Poljoprivrednici su dobijali naftu pa su sami, svakog proleća sređivali ulice i to je u svakom slučaju bilo mnogo bolje rešenje od ovog tucanika. Po meni, presvlačenje asfaltom je jedino što nas može spasiti - izričit je Mačković.

Tucanik podigao prašinu u Donjem Tavankutu, zbog nasipanja puteva stradaju i gume i useviIz rukovodstva mesne zajednice poručuju da su ove ulice uvrštene u plan za nasipanje tucanikom još tokom ranijih saziva, i dodaju da je suša doprinela tome da se prašina stvara ne samo u ovim ulicama, već u celom naselju.

Tucanik podigao prašinu u Donjem Tavankutu, zbog nasipanja puteva stradaju i gume i useviMi iz mesne zajednice se slažemo sa tim da bi asfalt trebalo postaviti ne samo u ovim, već i u mnogim drugim ulicama u Tavankutu. Odradili smo planove za asfaltiranje tri ulice u centru, koje su prioritetnije. U narednim godinama ćemo gledati da odradimo projektno-tehničku dokumentaciju i za ove ulice, što je prvi korak ka dobijanju asfalta - objašnjava Dejan Lončarević, predsednik Saveta Mesne zajednice Tavankut.

Izvor: Subotica.com
Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu Problemi stanovnika Jugoslovenske ulice u Donjem Tavankutu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 47
Pregleda: 6446
Povezane teme

donji tavankut

asfaltiranje ulica u tavankutu

asfaltiranje

neasfaltirana ulica

grebani asfalt

tucanik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.