Komentara: 5
Pregleda: 2458
Foto

TŠ “Ivan Sarić“ postaje Trening centar za dualno obrazovanje

16.10.2023. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
Na dan kada Tehnička škola „Ivan Sarić“ proslavlja 78 godina postojanja, postaje Trening centar za dualno obrazovanje, koji će obuhvatiti formalno, neformalno i informalno obrazovanje.
TŠ “Ivan Sarić“ postaje Trening centar za dualno obrazovanje

To je ozvaničeno današnjim potpisivanjem Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada Subotice, Kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija i TŠ „Ivan Sarić“, na osnovu koga će se realizovati izgradnja i opremanje objekta koji će biti Trening centar. On će se prostirati na oko 3650 kvadrata radne površine i imaće 11 radionica i 20 specijalizovanih kabineta, a u njegovu izgradnju biće uloženo pet miliona evra, koje će investirati Evropska investiciona banka.

TŠ “Ivan Sarić“ postaje Trening centar za dualno obrazovanje- Potpisivanje trojnog sporazuma za izgradnju Trening centra u TŠ „Ivan Sarić“ je izuzetno značajno i za Grad Suboticu, ali i za ceo Severnobački okrug. Uspeli smo zajedno da omogućimo mladima da dobiju jedan prostor gde će sticati konkretno znanje kroz dualno obrazovanje. Ovo je podrška dualnom obrazovanju, a ujedno i još jedna potvrda u nizu o ispunjenim obećanjima koje smo dali – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić. - Potpisivanjem sporazuma Grad Subotica postaje centra dualnog obrazovanja u Vojvodini, jer je četvrtina đaka koji pohađa ovaj model obrazovanja iz našeg grada. Ovo je rezultat dugoročne i efikasne saradnje republike i lokalne samouprave, a mi ćemo nastaviti da ulažemo u obrazovanje, koje jedno od nosećih stubova razvoja našeg grada. Ne treba ni da govorim koliko će dulano obrazovanje doprineti privrednom razvoju.

Po rečima Gabrijele Grujić, direktorke Kancelarije za dualno obrazovanje i nacionalni okvir kvalifikacija, tender za izgradnju Trening centra biće raspisan već u novembru.

TŠ “Ivan Sarić“ postaje Trening centar za dualno obrazovanje- Brzina transfera znanja, uz osiguranje kvaliteta u vremenu u kome živimo, zasigurno pripada platformi dualnog obrazovanja.  Kroz novi kriterijum, kao što je Trening centar, a ovo će biti najveći u Srbiji,  obezbedili smo kvalitet koji će mlade vodiit na tržište rada, ali ne van Srbije, već upravo u Subotici ali i šire – naglasila je Gabrijela Grujić. - Trening centar je nova podrška platformi dualnog obrazovanja, jer želimo da integrišemo formalno, neformalno i informalno obrazovanje, kako bismo svim mladima omogućili da imaju kvalitet obrazovanja koji podrazumeva stručno, savremeno informaciono znanje, veštine, timski duh... U Subotici imamo snažnu podršku ne samo Tehničke škole „Ivan Sarić“, već i Politehničke i Hemijsko-tehnološke škole, lokalne samouprave i privrede.

Tehnička škola „Ivan Sarić“ je jedan od pionira dualnog obrazovanja u Srbiji, a u celoj zemlji je sada 168 škola sa oko 16 hiljada đaka u ovom sistemu. Za sada je planirana izgradnja 12 trening centara u Srbiji.

TŠ “Ivan Sarić“ postaje Trening centar za dualno obrazovanje- Kao i do sada, bavićemo se formalnim obrazovanjem naših učenika, a u planu je da škola bude centar za kontinuirano obrazovanje, da organizuje dodatne obuke za privredu i treća lica. Pored toga i da bude centar za priznavanje prethodnog učenja, gde ćemo moći da izdamo kvalifikacije ljudima koji su stekli znanje tokom života, ali i da organizujemo aktivnosti obrazovanja odraslih u odrećenim profilima koje škola ima. Trudili smo se da budemo škola koja je lider u dualnom obrazovanju, koja promoviše nove sisteme i programe obrazovanja, a to želimo da budemo i u budućnosti – objašnjava direktor TŠ „Ivan Sarić“, Željko Rajčić.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Sporazuma za projekat izgradnje i opremanja Trening centra Potpisivanje Sporazuma za projekat izgradnje i opremanja Trening centra Potpisivanje Sporazuma za projekat izgradnje i opremanja Trening centra Potpisivanje Sporazuma za projekat izgradnje i opremanja Trening centra Potpisivanje Sporazuma za projekat izgradnje i opremanja Trening centra Potpisivanje Sporazuma za projekat izgradnje i opremanja Trening centra Potpisivanje Sporazuma za projekat izgradnje i opremanja Trening centra Potpisivanje Sporazuma za projekat izgradnje i opremanja Trening centra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 meseci i 2 nedelje
Komentara: 5
Pregleda: 2458
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

stevan bakić

dualno obrazovanje

željko rajčić

trening centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.