Komentara: 2
Pregleda: 3297

Trka Deda Mrazeva i "Zimske čarolije" za vikend na Paliću

01.12.2022. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Predstojeći vikend na Paliću biće u znaku Zimskog festivala tradicija i tradicionalne Trke Deda Mrazeva.
Trka Deda Mrazeva i "Zimske čarolije" za vikend na Paliću

Zimski festival tradicija počeće u subotu na parkingu ispred „Male gostione“, dok će u nedelju u 11 časova kod Velike terase startovati 23. Trka Deda Mrazeva.

- Obe manifestacije su tradicionalne i veoma posećene, iz godine u godinu imaju sve više posetilaca, što nam je veoma drago. Palić je u letnjem periodu posećen, te se trudimo da  u zimskom periodu imamo manifestacije koje će privući posetioce – ističe Hargita Erči, član Gradskog veća zadužen za turizam, investicije i međunarodnu saradnju.

Trka Deda Mrazeva i "Zimske čarolije" za vikend na PalićuPo rečima Valerije Denč, direktorke „Park Palića“, organizaciju Trke Deda Mrazeva pomoći će članovi MZ "Palić", koji će pripremiti okrepljenje za učesnike, kao i volonteri Crvenog krsta Subotica.

- Trku će posetiti i sam Deda Mraza koji će svoj deci koja prođu kroz cilj dati zasluženu medalju. Za najmlađe je pripremljen bogat program, na spratu Velike terase će ih dočekati dečji animatori iz igranice „Fabrika zabave“, posle čega će Dečje pozorište iz Subotice odigrati dvojezičnu predstavu, a tu će biti izložba radova sa likovnog konkursa – najavljuje Denč. – I ove godine naša manifestacija ima humanitarnu notu, te u saradnji sa Crvenim krstom organizujemo akciju „Budu i ti nečiji Deda Mraz“ u okviru koje će se prikupljati slatkiši i igračke za novogodišnje paketiće dece korisnika Narodne kuhinje.

Trka Deda Mrazeva i "Zimske čarolije" za vikend na PalićuKako najavljuje Elvira Janoši, predsednica Ultramaratonskog saveza Srbije i Ultramaratonskog kluba „Paligo Palus" , očekuje  se oko tri hiljade učesnika iz cele zemlje i susedne Mađarske.

- Ovo je rekreativna trka, svi su pobednici koji pređu stazu dugu 1.500 metara. Naravno, ko bude želeo da nastavi, može još sat vremena da trči u krug. Namenjena je mladima i starima, sva deca će dobiti medalju a proglasićemo najmlađeg i najstarijeg učesnika i najlepši kostim – kaže Janoši. – Jedini uslov za učešće je kapa ili kostim Deda Mraza i sigurno će biti prelep prizor, da vidimo hiljade malih Deda Mrazeva kako veselo trče. Moj san je pre mnogo godina bio da Palić bar na sat vremena oživi, i drago mi je što se on i ostavario.

Trka Deda Mrazeva i "Zimske čarolije" za vikend na PalićuU organizaciji manifestacije učestvovaće 20 volontera i nekoliko zaposlenih u Crvenom krstu Subotice.

- Organizovaćemo radionice iz pružanja prve pomoći i prevencije trgovine ljudima. Takođe, prikupljaćemo slatkiše, igračke, školski pribor, odeću za paketiće za oko 300 mališana korisnika Narodne kuhinje – dodaje Zoran Molnar iz Crvenog krsta Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3297
Povezane teme

trka deda mrazeva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.