Komentara: 1
Pregleda: 1934

Trio "Heroine" u sredu u Velikoj većnici

23.10.2023. u 12:55h
Izvor: Subotica.com
U sredu, 25. oktobra trio "Heroine" nastupiće u Velikoj većnici Gradske kuće. Koncert je zakazan za 20 časova, a na repertoaru će se naći dela domaćih kompozitora. Ulaz je slobodan.
Trio "Heroine" u sredu u Velikoj većnici

Trio "Herione" čine Ksenija Mijatović Korom - flauta, Veronika Antunović Marić - oboa i Slobodanka Stević - klavir. 

- Trio koji čine 3 istaknute novosadske umetnice koje su i članice Subotičkog simfonijskog orkestra, ove godine je proslavio desetogodišnjicu postojanja. Do sada su više puta svirale u Novom Sadu. Više godina i više puta su bile pozvane da sviraju u Italiji i drugim zemljama na raznim festivalima - kaže Kristina Mate iz Subotičkog simfonijskog orkestra. 

Trio "Heroine" u sredu u Velikoj većniciNa repertoaru ovih umetnica naći se dela savremenih domaćih autora, a iako u našem gradu ne nastupaju po prvi put, pripremama za ovaj koncert pristupile su sa posebnim žarom. 

 - Pripremile su program u okviru koga će izvesti dela domaćih kompozitora - Aleksandra Vrebalov, Dušan Radić, Isiodora Žebeljanov. Možda će u Subotici čak prvi put biti izvedena neka od ovih dela. Na njihovom repertoru nalazi se muzika raznih stilova, a vrlo često i rado sarađuju sa domaćim i savremenim kompozitorima, i izvode njihova dela, od kojih su neka i pisana njihov trio. Za Suboticu su se spremale sa posebnim žarom, baš zato što ne sviraju prvi put subotičkoj publici, već su i pre nastupale ovde preko Subotičkog simfonijskog orkestra - ističe Mate. 

Što se tiče Subotičkog simfonijskog orekstra, do kraja godine će biti organizovana još dva koncerta - prvi kroz mesec dana, kada će kamerni sastav pratiti istaknute mlade umetnice našeg grada, a drugi je novogodišnji gala koncert. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 meseci i 5 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1934
Povezane teme

simfonijski orkestar

kristina mate

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.