Komentara: 1
Pregleda: 2758

Tribina: Trgovina ljudima nije mit

15.10.2013. u 18:05h
Izvor: RTV Yueco
Statistike pokazuju da je u prošloj godini u Srbiji identifikovano 70 žrtava trgovine ljudima i devet potencijalnih žrtava trafikinga, rečeno je tribini koja je juče održana Novoj opštini pod nazivom “Trgovina ljudima nije mit”.
Tribina: Trgovina ljudima nije mit

Tribina je organizovana u sklopu projekta „Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima“, koji realizuju NVO Atina u partnerstvu sa Novosadskim humanitarnim centrom i u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije uz finansijsku podršku Evropske unije i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Tribina u Subotici je organizovao Centar za socijalni rad, u saradnji sa nevladinom organizacijom “Stav plus”, i Crvenim krstom.

U punom amfiteatru Nove opštine oko 150 učenika osnovnih i srednjih škola u Subotici došli su da čuju predavanje o trgovini ljudima. U okviru tribine prikazana su i dva kratka filma, a aktivisti organizacije “Stav plus” su delili flajere i letke na srpskom i mađarskom jeziku.

U Policijskoj upravi u Subotici kažu da je ove godine zabeležen jedan slučaj trgovine ljudima. Ministarstvo unutrašnjih poslova je mesec oktobar proglasio mesecom borbe protiv trgovine ljudima.

Na tribini su učestvovali predstavnici PU Subotica, Centra za socijalni rad, Crvenog krste, NVO Atina i druge organizacije koje mogu doći u dodir sa žrtvama trgovine ljudima. Ideja o formiranju pomenute mreže nastala kako bi se umrežili najrelevantniji akteri koji se bave ovom problematikom i pokušali da poboljšaju kvalitet života osoba koje su identifikovane kao žrtve trgovine ljudima.

U najvećem broju identifikovanih slučajeva trgovine ljudima radi se o deci koja čine preko 50 odsto žrtava trafikinga. Mreža će se baviti direktnom podrškom i pomoći identifikovanim žrtvama trgovine ljudima i potencijalnim žrtvama, kao i prevencijom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2758
Povezane teme

trgovina ljudima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.