Komentara: 0
Pregleda: 2053

Tribina: Subotička agora, tema - nezaposlenost

09.11.2012. u 14:51h
Izvor: RTV Yueco
Tema sutrašnje tribine „Subotička agora“ je „Šansa za posao i (ne)sigurnost zaposlenih, odnosno, tendencije u kretanju broja nezaposlenih u toku poslednjih pet godina”.
Tribina: Subotička agora, tema - nezaposlenost

Nezaposlenost je najveći ekonomski, društveni i socijalni problem u svim zemljama Evropske unije, ali i u skoro svim zemljama sveta. Od 2008. godine kada je počela poslednja velika ekonomska kriza, različite zemlje pribegavaju različitim rešenjima, ali je po svemu sudeći glavni mehanizam – rigorozna štednja, smanjenje plata i penzija, smanjenje socijalnih davanja, otpuštanje, itd.

Srbija je posebno pogođena problemom nezaposlenosti, jer je bez posla oko 25% radno sposobnog stanovništva, odnosno preko 40% mlade školovane populacije.

O toj temi govoriće pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, sociolog Dušan Torbica i direktor Regionalnog centra za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva u Subotici dr Branko Malagurski. Voditelj tribine je Ljubomir Đorđević, a početak je u 10.00 sati u prostorijama Arhus centra na Otvorenom univerzitetu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2053

Povezano dešavanje

Povezane teme

subotička agora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.