Komentara: 10
Pregleda: 3176

Tribina LDP-a "Platforma za Vojvodinu"

03.07.2013. u 18:41h
LDP je na Otvorenom univerzitetu održao promociju platforme za Vojvodinu pod sloganom „Vojvođanska akcija“ čime je predstavljeno rešenje pitanja autonomije severne pokrajine.
Tribina LDP-a "Platforma za Vojvodinu"

Na tribini su pored Roberta Šebeka, predsednika GO LDP-a govorili i potpredsednik stranke Dušan Mijić kao i Dimitrije Boarov, član političkog saveta pokrajinskog LDP-a.

Dušan Mijić, potpredsednik LDP:
„LDP je pokrenula akciju diskusija na temu platforme za Vojvodinu postavljajući suštinsko pitanje zašto nam treba autonomija i nudeći 10 odgovora zbog čega je Vojvodina u stanju u kome je i zašto joj treba autonomija, šta sa tom autonomijom treba da se uradi. Mislim da je to pitanje i šire od LDP-a, to je pitanje vojvođanskog društva, to je pitanje nas kao građana. LDP je otvorila to pitanje, očekujemo da se uključe kako civilni sektor, NVO, pojedinci, možda i političke stranke koje promišljaju o Vojvodini kako bi se napravio konsenzus na pitanje autonomije Vojvodine koje treba da obezbedi bolju organizaciju života tako što ćemo imati u složenoj državi Srbiji rešeno pitanje autonomije Ustavom Vojvodine koji treba da obezbedi ona prava Vojvodini kojim će se ona osećati ravnopravno sa ostalim delovima Srbije.“

Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3176
Povezane teme

LDP Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.