Komentara: 16
Pregleda: 8972

Tribina "Košare, bitka koja traje" u ponedeljak u Velikoj većnici

19.04.2019. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće u ponedeljak u 19 časova biće održana tribina „Košare, bitka koja traje“ na kojoj će govoriti pukovnik Ljubinko Đurković, komadant linije odbrane, i borci sa Košara.
Tribina "Košare, bitka koja traje" u ponedeljak u Velikoj većnici

Tribinu organizuje Društvo srpskih domaćina iz Novog Sada a slični skupovi održavaju se po celoj Vojvodini.

- To je bila bitka koja je sprečila ulazak NATO agresora u Srbiju, vodila se  na nadmorskoj visini od 1.300 do 2.100 metara i odnela 108 života srpskih vojnika koji su se borili protiv OVK, NATO avijacije – podseća Saša Vujić, predsednik GO Društva srpskih domaćina, koje se bavi negovanjem istorije, tradicije i kulture srpskog naroda. - Želimo da mlađe generacije upoznamo sa ovom teškom  i značajnom bitkom koja je tokom 1999. godine odbaranila celu Srbiju od kopnene invazije NATO pakta, da im ispričamo kako su se naši borci držali u tom periodu. Sa teritorije cele Vojvodine učestvovalo je 20ak boraca, mnogi su ranjeni a sada žive u teškoj materijalnoj situaciji.

U bici na Košarama život je izgubio Subotičanin Josip Sič, Tibor Cerna iz Kovilova, a povređeni su Dejan Perić iz Subotice i Robert Antal iz Bačke Topole.

Tribina "Košare, bitka koja traje" u ponedeljak u Velikoj većnici

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 8972

Povezana vest

Povezano dešavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.