Komentara: 14
Pregleda: 5269

Tribina: "Da li je Subotica bezbedan grad?"

20.11.2013. u 16:32h
Izvor: RTV Yueco
Subotica je delimično bezbedan grad, zaključeno je na tribini koja je održana juče u Srednjoj Tehničkoj školi “Ivan Sarić”. Tribinu su organizovali Tim za zaštitu učenika ove srednje škole zajedno sa učenicima, a prisustvovali su joj predstavnici subotičke Policijske uprave, Komunalne policije, Centra za socijalni rad, Kancelarije za mlade, profesori, roditelji, kao i sami učenici. Na tribini je i rečeno da su građani izgubili poverenje u institucije, pa umesto da policiji prijave krađu na gradskim internet portalima ostavljaju komentare o incidentima.
Tribina: "Da li je Subotica bezbedan grad?"

Tribina: “Da li je Subotica bezbedan grad?” trebalo je da skrene pažnju javnosti na problem vršnjačkog nasilja i čestih tuča. Učenici kažu da je prisutno fizičko i elektronsko nasilje.

Kao nebezbedna naselja prepoznata su naselja Mali Bajmok i Zorka, a učenici kažu da su vikendom česte tuče i ne osećaju se bezbedno. Na tribini je istaknuto da je osećaj bezbednosti subjektivan i da je u odnosu na druge gradove Subotica miran grad.

Problem je u tome što se policija i sud bave posledicom, a ne uzrokom maloletničke delinkvencije i poremećaja u ponašanju. U Centru za socijalni rad kažu da u okviru Dnevnog centra za mlade koji je oformljen 2009. godine bilo 62 mladih kojima je izrečena mera pojačanog nadzora.

Zaključak tribine je da Subotica nije više bezbedna kao pre deset godina. Za pomoć se građani sve manje obraćaju policiji nego o incidentima obaveštavaju medije ili pišu šta su videli  i čuli u okviru komentara na internet portalima.

Dragi posetioci, šta mislite da li je Subotica bezbedan grad i na koje načine možda uticati da se bezbednosna situacija poboljša?

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5269
Povezane teme

bezbednost subotica

bezbednost učenika

bezbednost dece

bezbednost u saobraćaju

savet za bezbednost grada

bezbednost saobraćaja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.