Komentara: 20
Pregleda: 3532

Tribina "Da li je Bog duhovit?" u utorak u Novoj opštini

12.02.2018. u 10:37h
Izvor: Subotica.com
U okviru okruglog stola "Bog i deca Avramova", koji organizuju predstavnici tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Subotici, u utorak, 13. februara, održaće se duhovna tribina na temu "Da li je Bog duhovit?" u Novoj opštini (sala 1), s početkom u 21 čas. Izlagač će biti rabin Eliezer Papo, profesor na fakultetu "Ben Gurion" u Izraelu, a ulaz za sve zainteresovane je slobodan.
Tribina "Da li je Bog duhovit?" u utorak u Novoj opštini

Osim što je rabin za Bosnu i Hercegovinu, Eliezer Papo više od dve decenije živi u Izraelu, gde je profesor na fakultetu "Ben Gurion", a takođe je i direktor Centra za ladino kulturu "Moshe-David Gaon". U utorak, 13. februara, biće gost i izlagač tribine na temu "Da li je Bog duhovit", a prema rečima sveštenika Dragana Stokina, cilj tribine jeste približavanje autentičnog odnosa Boga i čoveka, koji je uvek direktna pojava ljubavi.

- Mnogi dijalozi svedoče o tome da je čovek sa Bogom zaista na "ti", te je takav odnos najiskreniji i temelji se na najiskrenijoj ljubavi. S druge strane, ova tribina treba da pokaže i sve one reči koje su nama posebno prevedene, a nisu uspele da prenesu duh i poruku onoga koje je bio autor teksa. Mnoga imena su podrugljiva i podsmešljiva, a mi danas kada čitamo Bibliju, nemamo utisak da je to zaista tako. Ovo će biti jedno  interesantno izlaganje i mislim da će onima koji ga budu čuli poslužiti kao podstrek da i sami uzmu Sveto pismo i da ga čitaju - kaže sveštenik Stokin.

Tribina "Da li je Bog duhovit?" u utorak u Novoj opštini

Ogranizovanje duhovnih tribina sveštenik Stokin pokrenuo je 2014. godine, što su, prema njegovim rečima, verske zajednice u našem gradu rado prihvatile, te da se i danas vrlo rado odazovu i u njima učestvuju.

Organizovanje međureligijskih i međuetničkih okruglih stolova je od izuzetnog značaja, jer pokazuje da to što neko drugačije veruje u Boga, ne znači da treba niti da jeste suprotstavljeno drugima. Ovo je zaista vredno pažnje, jer gotovo nigde ne postoji ovakva vrsta dijaloga, koja nije krenula spolja ili je nametnuta, već je krenula kao jedan prirodni impuls dobre volje od strane svih nas u Subotici. Ovakve tribine i okrugli stolovi doprinose tome da se razbiju svi tabui, loši stavovi i zablude koje nam se nameću - poručio je sveštenik Dragan Stokin.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 3532
Povezane teme

dragan stokin

duhovna tribina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.