Komentara: 8
Pregleda: 3986

Tri predmeta sa elementima korupcije

03.07.2014. u 17:03h
Izvor: RTV Yueco
Tri predmeta sa elementima korupcije su pokrenuta za prvih šest meseci u Višem sudu u Subotici. Dva postupka se odnose na krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i zloupotreba službenog položaja protiv pet lica, a jedan postupak za proneveru je okončan osudom učinioca na dve godine i tri meseca zatvora. Ovo je uobičajen broj predmeta za prvih šest meseci u godini.
Tri predmeta sa elementima korupcije

Anketirani sugrađani smatraju da najviše kopupcije ima u zdravstvu, policiji, sudstvu i školstvu. Smatraju da bi nadležne službe trebalo više da se pozabave ovim problemom.

Prema Krivičnom zakonu pod korupcijom se smatraju mnoga krivična dela. Reč je o zlopupotrebi službenog položaja, prevari u službi, proneveri, trgovini uticajem, davanje i primanje mita, odavanje službene tajne i mnoga druga dela.

Korupcija je odnos koji se zasnova na zloupotrebi službenog odnosno društvenog položaja ili uticaja, u javnom ili privatnom sektoru, a u cilju sticanja lične koristi.U praksi se kopupcija najčešće shvata kao zloupotreba ovlašćenja radi lične koristi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3986
Povezane teme

Viši Sud Subotica

korupcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.