• Pregleda: 865

Tri nagrade za predstavu "Izvini, mama" Dečjeg pozorišta

Dečje pozorište Subotica je na 69. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine osvojilo tri vredne nagrade sa predstavom "Izvini, mama", reditelja Todora Valova - za najbolju predstavu, najbolju kreaciju lutaka i najbolju glumicu u pomenutoj predstavi
Tri nagrade za predstavu "Izvini, mama" Dečjeg pozorišta

Peti put zaredom, na ovom Festivalu, Dečje pozorište osvojilo je nagradu za najbolju predstavu za decu u celini. Natalija Vočeva dobila je nagradu za najbolju kreaciju lutaka, dok je nagrada za najboljeg mladog glumca, koju dodeljuje Savez dramskih umetnika Vojvodine, pripala Viktoriji Palfi za ulogu Vasje u predstavi "Izvini, mama".

Žiri 69. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine pogledao je deset predstava u izvođenju sedam pozorišta, a na završnoj sednici, održanoj u sredu, doneo je jednoglasnu odluku da se nagrada za najbolju predstavu za decu u celini dodeli predstavi "Izvini, mama", po bajci "Neću da se izvinim" Sofije Prokofjeve subotičkog Dečjeg pozorišta, zatim da nagradu ''Tihomir Mačković'' za najbolju kreaciju lutaka dodeli Nataliji Vočevoj za kreaciju lutaka, odnosno da se nagrada mladoj glumici Viktoriji Palfi, za ulogu dečaka Vasje u navedenoj predstavi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.