Komentara: 1
Pregleda: 3081

Tri dana strave i užasa na Paliću

11.09.2017. u 14:11h > 12.09.2017. u 13:35h
Izvor: Subotica.com
"Dead Lake Horror & Wine" festival održaće se od 14. do 16. septembra, u bioskopu Abazija kraj jezera Palić, pod sloganom "Uskrsnuće horora i vina!". Treće izdanje festivala, predstaviće šest zapaženih ostvarenja horor žanra, uz dve specijalne projekcije.
Tri dana strave i užasa na Paliću

Festival će u ćetvrta u 20 časova, otvoriti holivudski horor "Amitivil: Buđenje", čiji scenario i režiju potpisuje Franck Khalfoun. U ulozi samohrane majke je glumica Dženifer Džejson Li, koja se sa troje dece useljava u sablasnu kuću. U pitanju je novi film iz čuvenog serijala o ukletoj kući, započetog još 1979. godine filmom "Amitivilski užas", kojeg je pratila kontroverza da je zasnovan na istinitim događajima.

Iste večeri, od 22 časa, biće prikazano ostvarenje "Zlokobna aplikacija" Abela i Burlee Vanga, u kojem jezivo naprirodno biće teroriše pet prijatelja, nakon što su skinuli misterioznu aplikaciju za smartfon.

DELIMO ULAZNICE! - u saradnji sa "Dead Lake Horror & Wine" festivalom delimo tri puta po dve ulaznice za svaki festivalski dan (sve projekcije tog dana). Zainteresovani mogu da se jave danas (ponedeljak) do 20 časova. Pošaljite mejl sa kontakt podacima (ime, prezime, broj telefona) na adresu nagradnaigra@subotica.com a dobitnike ćemo proglasiti u ovoj vesti u UTORAK PREPODNE. Jedan dobitnik će imati dve ulaznice. U mejlu navedite za koji dan želite ulaznicu, a raspored projekcija po danima pogledajte na zvaničnom sajtu festivala.

Drugog festivalskog dana, publiku očekuje "Balada u krvi", čuvenog italijanskog reditelja Ruđera Deodata. Nakon što su proveli Noć veštica konzumirajući drogu i seks, češka studentkinja na razmeni Lenka, njen dečko Džejms i njegov prijatelj Djuk, otkrivaju leš mlade studentkinje iz Engleske Elizabet, koja je sa njima provela noć. Protagonistkinja ovog filma, italijanska glumica Karlota Moreli, biće gošća Festivala.

Nakon toga, uslediće projekcija španskog film "Noć device", čiju režiju potpisuje Roberto San Sebastián. Film je pobednik Grossmanna, za koji je žiri slovenačkog festivala izjavio da dodeljuju nagradu filmu za koji se nadaju da ga više nikad neće videti koliko je strašan. Film prati naivnog dvadesetodišnjaka Nika, koji je odlučio da se po svaku cenu reši svoje nevinosti tokom jedne novogodišnje zabave. Nakon što upozna atraktivnu i lukavu gospođu Medeju, shvatiće vrlo brzo da će cena njegovog nauma biti veoma visoka i krvava.

DOBITNICI ULAZNICA: Posetioci koji su se prijavili za nagradnu igru, poslali mejlove i osvojili dve ulaznice su: S. Popović (064/***153), J. Bašić (060/***774), R. Mesaroš (065/***271), M. V. Tunić (064/***219), L. Mucibabić (060/***970), B. Pavlaković (062/***613). Kontaktiraćemo dobitnike mejlom tokom dana. Čestitamo!

Između ova dva horora, kao specijalni bonus, biće prikazan kratki film "Život po Moskriju", omaž kultnom i prerano preminulom reperu Davoru Bobiću Moskriju iz benda Prti Bee Gee. Ovaj kratki film već je stekao kultni status, iako je snimljen pre samo tri meseca.

U subotu, 16. septembra, održaće se i vinski segment Festivala, u bioskopu Abazija, od 18 do 23 časa. Uz odlična vina, publika će imati priliku da uživa u specijalnoj projekciji jednog kultnog filma, čiji će reditelj biti specijalni gost Festivala. Nakon toga, uslediće strašni "Februar" u režiji Oza Perkinsa, o dve devojke koje se bore se zlom silom kad ostanu same u internatu tokom zimskog raspusta.

Program trećeg Dead Lake Horror & Wine Festivala zatvoriće jezivi horor "Najdraža sestra", u režiji Mattie Do, koji prati devojku sa sela, kako dolazi u glavni grad Laosa, Vientiane, da bi brinula o bogatoj rođaci koja je oslepela, a u isto vreme i dobila neočekivani dar, da komunicira sa mrtvima.

Program Horror & Wine organizuje se u saradnji sa festivalom Wine Jam, koji već više godina promoviše vina da inovativan i zabavan način. Organizator festivala je producentska kuća Art & Popcorn, a Festival je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3081

Povezana vest

Povezane teme

abazija

dead lake festival

bioskop abazija

dead lake horror & wine festival

horor filmovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.