Komentara: 21
Pregleda: 3746

Traže od Srba da budu Hrvati

06.10.2011. u 12:08h
Izvor: Press Online
Na adresu Borisava Gakovića iz Šapca juče je stiglo pismo od „Hrvatske riječi" iz Subotice u kome njegovu „obitelj" pozivaju da se na popisu „izjasne hrabro da su Hrvati, da im je maternji jezik hrvatski i da su po veroispovesti katolici".
Traže od Srba da budu Hrvati
Za Gakoviće ne bi bio problem da poslušaju „Hrvatsku riječ" da nisu, kako ističu, čistokrvni Srbi i šabački starosedeoci.

- Ne poznajem nikoga iz „Hrvatske riječi". Bilo mi je čudno što je naslovljeno sa „obitelj", a kad sam otvorio pismo, umalo nisam pao u nesvest - priča Gaković.

Na pitanje da li je ikada živeo u Hrvatskoj, zbog čega bi možda moglo da dođe do neke zabune, Gaković to negira i objašnjava da su svi njegovi rođeni u Srbiji, da su ovde živeli i da su po nacionalnoj pripadnosti oduvek bili Srbi pravoslavci.

- Ne znam šta da kažem osim da sam zgrožen. Čuo sam da u Vojvodini apeluju da se narod izjasni kao Hrvati i katolici, a da se prelilo i u Srbiju i da ćemo ja i moja, kako je nazvaše „obitelj", biti u tom košu nisam mogao ni da sanjam - ističe Gaković.

Izvor: Press Online
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 3746
Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

popis stanovništva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.