• Pregleda: 1911

Toplana se uveliko priprema za grejnu sezonu

Iako narednih dana meteorolozi najavljuju izrazito visoke temperature, pripreme za početak grejne sezone su u punom jeku. JKP „Subotička toplana“ do sada je izvršila 80 odsto planiranih remontnih radova, kako unutar pogona, tako i na distributivnom sistemu.
Toplana se uveliko priprema za grejnu sezonu

Remontne aktivnosti u „Toplani“ su započete još krajem maja, a radovi se sprovode  unutar pogona, kao i na  mreži i u podstanicama. Iz ovog preduzeća poručuju da je to kompleksan posao, ali i neophodan da bi stekli pogonsku spremnost za isporuku toplotne energije tokom cele grejne sezone.

- U našoj izvedbi do sada smo uspeli da izvršimo remont u obimu od oko 80 procenata, a sada se čeka usluga trećih lica, u nekom obimu od 50 do 60 odsto. Remontnim planom u pogonu predviđen je remont kotlova, cirkulacionog postrojenja, remont mazutnog rezervoara i dimnjaka.  Paralelno se radi i remont na distributivnoj  mreži, u podstanicama je uglavnom remont završen, radi se baždarenje kalorimetara i sada se čeka njihovo vraćanje. Završili smo i građevinske radove tj. osnovnu građevinsku sanaciju u pogonu. Svake godine remontom obuhvatamo sve podstanice, tako da se u toku jedne godine  uvek vrši obilazak i sanacija eventualnih kvarova - ističe Ivana Pavlović, glavni inženjer održavanja u JKP “Subotička toplana”.

Za nesmetan početak grejne sezone, prema rečima Ivane Pavlović, trebalo bi da se pripreme i građani.

- Ovo je remontna sezona i za naše korisnike i njih sada čekaju obaveze. Našim korisnicima  preporučujemo da provere unutrašnju grejnu instalaciju, a ukoliko primete bilo kakav problem trebalo bi da nam se obrate. Ako se pokaže da je potrebno preuzeti  određeni zahvat, „Toplana“ će ispustiti vodu iz grejnih instalacija i angažovati izvođače centralnog grejanja. Svi moramo uraditi svoj deo posla kako bi obezbedili uslove za početak grejne sezone i isporuku toplotne energije - poručuje Pavlović.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Elegance Odgovori
Boga ti, ovi cak i leti prete! Dajte bre na godisnje odmore malo i oladite od izvestaja i izlazaka u stampu bar preko leta ffs
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.