Komentara: 5
Pregleda: 2240

"Toplana" nastavlja da greje i nakon završetka grejne sezone

16.04.2020. u 11:47h
Izvor: Subotica.com
Iako je grejna sezona trebalo da se završi juče, JKP "Subotička toplana" saopštila je da će toplotnu energiju nastaviti da isporučuje svojim korisnicima najkasnije do 30. aprila, ukoliko spoljnja temperatura u večernjim časovima bude iznosila 12 ili manje stepeni.
"Toplana" nastavlja da greje i nakon završetka grejne sezone

Gradskom Odlukom o uslovima i načinu snabdavanja toplotnom energijom propisano je da grejna sezona zvanično traje do 15. aprila, ali je "Toplana" dužna da toplotnu energiju isporučuje svojim korisnicima i nakon tog datuma, ukoliko prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda spoljna temperatura tri dana uzastopno u 21 čas iznosi 12 ili manje stepeni.

- S tim u vezi, JKP "Subotička toplana" će nakon 15. aprila, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, režim proizvodnje i distribucije toplotne energije prilagoditi spoljašnjim temperaturnim uslovima i kupce toplotne energije na mreži daljinskog grejanja snabdevati toplotnom energijom, uz dnevne prekide, u zavisnosti od spoljašnje temperature, najkasnije do 30. aprila - saopštio je Predrag Bobić, direktor preduzeća.

Navedeni režim rada, "Toplana" će održati u periodu dok spoljašnji temperaturni uslovi budu takvi da se omogući rad postrojenja na apsolutnom tehničkom minimumu, što odgovara spoljašnjoj temperaturi od 14 stepeni, koja je ujedno i granica grejanja kada su iz tehnoloških razloga neminovne obustave proizvodnje.

O zvaničnom završetku grejne sezone, "Toplana" će blagovremeno obavestiti javnost.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 2240
Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

grejna sezona

jkp subotička toplana

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.