Komentara: 4
Pregleda: 1785

Tokom prošle godine bioskope posetilo više hiljada sugrađana

11.01.2018. u 11:53h
Izvor: Subotica.com
Sudeći prema podacima za proteklu godine, subotička publika polako se vraća u bioskope. Filmove na velikom platnu Eurocinema bioskopa u toku 2017. godine pogledalo je 41.000 gledalaca, dok je u Art bioskopu "Lifka" karte za projekciju kupilo više od 32.000 sugrađana.
Tokom prošle godine bioskope posetilo više hiljada sugrađana

Godinu za nama obeležilo je više od hiljadu različitih projekcija oba bioskopa u našem gradu. Subotička publika najzainteresovanija je bila za filmove horora, fantazije i animirane dečije filmove, a najveću gužvu u Art bioskopu "Lifka" napravio je poslednji nastavak "Ratova zvezda".

- Najposećeniji su bili filmovi horora, fantazije i animirani filmovi "Disney" produkcije. To je ono što je za našu publiku karakteristično, dok su nešto slabije bili posećeni domaći filmovi. Najveći redovi bili su za vreme projekcije nastavka "Ratovi zvezda". Film ide i po dve nedelje, sa po dve projekcije u toku dana, a i dalje su bile strašne gužve - kaže Gordana Guberinić, direktorka Art bioskopa "Lifka", dodajući da su među najgledanijim filmovima u toku prošle godine bili još i "La la land", "Štrumfovi", "Mumija" i "Osmi putnik".

Slični žanrovi su bili među najposećenijima i u bioskopu Eurocinema, međutim najveću gledanost imala su dva domaća filmska ostvarenja. 

Tokom prošle godine bioskope posetilo više hiljada sugrađana

- Najviše gledalaca je bilo u mesecu januaru, kada je bilo više od 6.000 prodatih karata, pre svega, zato što su tada igrala dva domaća filma "Zona Zamfirona" i "Santa Maria Della Salute". Gledani su bili i drugi deo trilogije "50 nijansi", koji je pogledalo više od 2.500 gledalaca, a veoma posećen je bio i film "Lepotica i zver". Takođe, subotička publika voli fantastične filmove, poput "Čuvari galaksije", "Pirati sa Kariba", a od oktobra smo uveli vikendom od 22 časa projekciju ozbiljnijih trilera i horora, što se veoma dopalo našoj publici - objašnjava Ivona Iveljić, ispred Eurocinema bioskopa.

Iako je poseta od 41.000 gledalaca za Eurocinema bioskop stabilna, za Art bioskom "Lifka" prošle godine posećenost je porasla za 3.000 gledalaca. Direktorka Guberinić se nada da je to znak da se publika ponovo vraćaju u bioskope.

Tokom prošle godine bioskope posetilo više hiljada sugrađana

- Oseća se tendencija porasta, ne samo u ovoj, već u poslednjih nekoliko godina koliko pratimo. Ove godine smo se trudili i izborom filmova, da odaberemo ono što našu publiku zanima, a ono čemu se najviše radujem je to što se povećao broj prisustva dece u bioskopu. To je veoma bitno, jer se tu ustvari razvija osećaj za kulturu i redovnu posećenost bioskopa i pozorišta. Mislim da se ljudi polako vraćaju velikom platnu, jer to je doživljaj. Bez obzira na veličinu televizora kod kuće, bioskop je ipak nešto sasvim drugo - naglasila je Guberinić.

Kako bi podigli kvalitet usluge, u Art bioskopu "Lifka" u planu je nabavka 3D projekcije, ali i izmena prvog reda sedišta koji bi trebalo da se prilagodi osobama sa invaliditetom, kako bi im pristup stolicama bio lakši, a uživanje u filmskim projekcijama potpunije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 1785
Povezane teme

Art Bioskop Lifka

bioskop u Subotici

bioskop Eurocinema

subotica bioskop

bioskopska projekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.