Komentara: 8
Pregleda: 2310
Foto

Tokom leta pojačana kontrola prodaje lako kvarljivih namirnica na pijacama

07.07.2023. u 12:01h
Izvor: Subotica.com
Meso, mleko i mlečne proizvode je bezbedno kupovati na pijacama i tokom letnjih meseci, poručuju iz JKP "Subotičke pijace" i podsećaju da se ove namirnice čuvaju u rashladnim vitrinama koje se redovno kontrolišu.
Tokom leta pojačana kontrola prodaje lako kvarljivih namirnica na pijacama

Lako kvarljive namirnice životinjskog porekla na subotičkim pijacama čuvaju se u rashladnim vitrinama na tačno određenim temperaturama, odnosno meso se čuva na temperaturi od 5 do 8 stepeni, mlečni proizvodi na tempertauri do 6 stepeni, a peciva i kolači na temperaturi od maksimum 10 stepeni.

Svi posetioci pijaca kojima upravlja naše preduzeće mogu biti potpuno bezbrižni, jer se tokom leta sprovode pojačane kontrole rada rashladnih vitrina i to svakodnevno - objašnjava Josipa Vojnić Tunić, pomoćnik direktora u JKP "Subotičke pijace" - Kontrolu nad namirnicama stavljenim u promet na pijacama vrše i nadležne inspekcijske službe i do sada nije bilo slučajeva nepoštovanja pravila čuvanja namirnica životinjskog porekla. Takođe, ističemo da su zakupci u obavezi da se pridržavaju propisa o bezbednosti namirnica koje prodaju. 

Tokom leta pojačana kontrola prodaje lako kvarljivih namirnica na pijacamaDa je i u ovim vrelim letnjim mesecima bezbedno pazariti meso na pijaci, potvđuje i Katalin Sitarić koja godinama na Mlečnoj pijaci prodaje suhomesnate proizvode.

- Meso držimo isključivo u hladnjaku, tako da je potpuno bezbedno. Moram da kažem da se vrlo vodi računa i o higijeni rashladne vitrine. Lično je brišem nekoliko puta tokom dana, a radnici JKP "Subotičke pijace" kada pijačari odu očiste i prebrišu sve vitrine  - tvrdi Katalin, a isto potvrđuje i Atila Balaž Piri prodavac mleka i sira - Na pijacu iznosim isključivo sveže pomuženo mleko koje čuvam na propisanoj temperaturi. Sir proizvodim kod kuće i odmah ga odlažem u rashladnu komoru, dok ga na pijaci čuvam u vitrini. Vrlo smo odgovorni i vodimo računa o bezbednosti naših kupaca koji nam godinama poklanjaju poverenje koje nikada nismo prokockali.

Tokom leta pojačana kontrola prodaje lako kvarljivih namirnica na pijacama

Izvor: Subotica.com
Prodaja kvarljivih proizvoda u rashladnim vitrinama Prodaja kvarljivih proizvoda u rashladnim vitrinama Prodaja kvarljivih proizvoda u rashladnim vitrinama Prodaja kvarljivih proizvoda u rashladnim vitrinama Prodaja kvarljivih proizvoda u rashladnim vitrinama Prodaja kvarljivih proizvoda u rashladnim vitrinama Prodaja kvarljivih proizvoda u rashladnim vitrinama Prodaja kvarljivih proizvoda u rashladnim vitrinama
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 5 dana
Komentara: 8
Pregleda: 2310
Povezane teme

pijace

mlečna pijaca

meso

zelenac

jkp subotičke pijace

mleko

mlečni proizvodi

teslina pijaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.