Komentara: 20
Pregleda: 8692

Tika Taka - mali klub velikih šampiona

08.03.2016. u 10:02h
Izvor: TV Subotica
Tika Taka - mali klub velikih šampiona

Šta je pravi derbi u Subotici? Da li je to Spartak – Bačka ili duel nekih drugih klubova sa područja Grada Subotice? Odgovor na ovo pitanje dobio sam u subotu u okviru subotičke Mini Maxi lige u balonu Arene Multiplex. Na programu je bila polufinalna utakmica između mladih fudbalera Tika Take i Spartaka, a na „tribinama“ atmosfera kao na stadionu Boka Juniorsa „Bombonjeri“ za vreme Superklasika. Na terenu mlade nade subotičkog fudbala prikazali su odličnu partiju, punu trčanja, borbe i lepih poteza u kojoj su na kraju razloga za slavlje više imali dečaci u žutim dresovima. I upravo su dečaci u žutim dresovima koji me podsećaju na populranu „žutu podmornicu“ odnosno Viljareal, glavni junaci naše sportske priče.

Škola fudbala "Tika Taka" osnovana je 2013. godine, zahvaljujući entuzijazmu i ljubavi prema „bubamari“. Danas, tri godine kasnije klub broji 45 dečaka generacije starijih od 2004. godišta, koji svoje znanje pokazuju na terenima Mini Maxi lige.

Tika Taka - mali klub velikih šampiona

Najveći uspeh ostvaren je prošle godine kada su mladi fudbaleri Tika Take generacije 2007/2008 postali prvaci Srbije na završnom turniru u Smederevskoj Palanci. Pod odličnim vođstvom Miljana Dobrilovića i Srđana Španje, „žuta podmornica“ ostvarila je 4 pobede i sa gol razlikom 19:2 ubedljivo osvojila titulu državnog šampiona.

- "Igramo Mini Maxi ligu preko zime, a tokom godine nastupamo i na brojnim turnirima na terenima za mali fudbal, a takođe igramo i Ligu 7 koju organizuje opštinski fudbalski savez gde igramo na terenima sa većim dimenzijama. Naš najveći uspeh je titula prvaka Srbije u Mini Maxi ligi sa godištem 2007, imamo osvojena dva prva mesta iste generacije u gradskom takmičenju Mini Maxi lige, 2006 je osvojilo prvo mesto takođe na istom takmičenju a imamo i dosta osvojenih turnira širom Srbije." - - rekao je Srđan Španja, trener škole fudbala Tika Taka

Ljubav prema sportu je ono što ih pokreće i motiviše, ali ističu da bi im finansijska podrška grada pomogla još bolje rade i obezbede bolje uslove budućim šampionima i deci koja će sutra u najboljem svetlu reprezentovati naš grad i državu

- "Što se finansiranja tiče, sve je na teretu roditelja. Snalazimo se zahvaljujući roditeljima, treniramo uglavnom u zakupljenom prostoru i to je uglavnom naša zajednička ljubav prema sportu, tu nema koristi. Nama je najbitnija da deca vole da dolaze da se druže, rezultat nam nikada nije bio u prvom planu ali je kroz taj rad i druženje i sam došao. Ja bih iskreno voleo da neko iz grada na nas obrati pažnju, da nam pomogne, jer mi smo jedan mali klub sa puno uspeha. Mi smo kao sportski kolektiv napravili mnogo uspeha i lepo prezentovali naš grad, i o nama se već uveliko priča." zakčljučio je Španja

Po rečim trenera škole fudbala Tika Taka plane je da se oformi tim sa starijim generacijama koji bi igrali veliki fudbal, žele da rade sa više dece i teže da imaju sopstveni teren.

Na kraju da se vratimo na početak naše priče.

U subotu u konkurenciji dečaka rođenih 2006. i 2007. godine, fudbaleri Tika Take ubedljivo su osvojili turnir, okitivši se novom zlatnom medaljom. Za vreme provedeno u Areni Multiplex uvideo sam da naš grad i naša država nemaju razloga za brigu, što se tiče budućnosti fudbala. Nadamo da će većina dečaka, koji su u subotu istrčali na teren za deceniju predvoditi novi talas talentovanih fudbalera koji su dostojni naslednici generacije zlatnih "orlića" sa Novog Zelanda.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 8692

Povezana vest

Povezane teme

mini maksi liga

tika taka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.