Komentara: 15
Pregleda: 5734

TIKA donirala opremu bolnici

26.04.2013. u 16:27h
Izvor: RTV City
Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA donirala je medicinsku opremu vrednu 35.000 evra Opštoj bolnici Subotica. Ova poseta predstavnika TIKE može otvoriti vrata intenzivnijoj saradnji sa našim gradom budući da postoji nekoliko faktora koji predstavljaju zajednički interes.
TIKA donirala opremu bolnici

Donacija bolnici podrazumeva izuzetno kvalitetnu opremu, operativni mikroskop i opremu za odeljenje otorinolaringologije radi ispitivanja poremećaja disanja u snu. Tako će subotička bolnica biti tek treća institucija u Srbiji gde će se vršiti ovakva ispitivanja.


dr Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice Subotica

„Ta oprema će koristiti za dalje lečenje građana Severnobačkog okruga i svih onih koji se leče u našoj bolnici.“

TIKA je formirana 1992. radi koordinacije aktivnosti tehničke pomoći Turske. Otvorila je 33 kancelarije u svetu i pokriva više od 100 zemalja. U Srbiji je prisutna od 2011. otvorivši kancelariju u Beogradu i od tada je sprovela oko 30 projekata uloživši više miliona evra. Pokrivaju oblasti obrazovanja i poljoprivrede ali im je prioritet oblast zdravstva.


Emrah Ustaomer, koordinator TIKA

„Bolnica je tražila od nas aparate i mikroskop i odmah smo krenuli u realizaciju ovog projekta. Aparati su već poručeni i u toku sledećeg meseca će biti isporuka i montaža.“

Gradonačelnik Modest Dulić je istakao da je potrebno intenzivirati aktivnosti kako bi turske privrednike izvestili o mogućnostima ulaganja u Suboticu, budući da o tome nemaju mnogo informacija. Turcima imamo šta da ponudimo a naš geografski položaj na koridoru 10 može za njih biti veoma zanimljiv. Saradnja bi u budućnosti trebala da bude dvosmerna a preko ambasade Turske biće omogućeno našim poljoprivrednicima da nastupe na velikim sajmovima u Turskoj jer postoji mogućnost plasmana naših poljoprivrednih proizvoda na tursko tržište.


Modest Dulić, gradonačelnik Subotice

„Mi smo zahvalni na konkretnoj pomoći, međutim, današnji sastanak smo iskoristili da podignemo stepen saradnje sa Vladom Turske na viši nivo, da dogovorimo da se u narednih nekoliko meseci organizuje sastanak na nivou ambasadora i atašea za privredu i da Subotica više ne bude samo korisnik podrške i pomoći nego da predstavi sve svoje mogućnosti i kapacitete prema Turskoj i njenim investitorima.“

 

Izvor: RTV City
Prijem predstavnika turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju Prijem predstavnika turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju Prijem predstavnika turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju Prijem predstavnika turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju Prijem predstavnika turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju Prijem predstavnika turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju Prijem predstavnika turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju Prijem predstavnika turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 5734
Povezane teme

Goran Bićanin

bolnica

Modest Dulić

opšta bolnica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.