Komentara: 1
Pregleda: 3517

Tenis: ITF titula Otvorenog prvenstva Subotice za Adama Kovača iz Spartaka

29.04.2019. u 10:31h
Izvor: Subotica.com
U subotu, 27. aprila, spuštena je zavesa na još jedno uspešeno organizovano izdanje ITF turnira, pete kategorije, za tenisere i teniserke do 18 godina. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Adam Kovač iz subotičkog Spartaka, dok je kod dama ta čast pripala Mađarici Luci Janoši.
Tenis: ITF titula Otvorenog prvenstva Subotice za Adama Kovača iz Spartaka

Većina mečeva tokom prethodne sedmice odigrana je pod otvorenim nebom u manje-više korektnim vremenskim uslovima, međutim finala u obe konkurencije, odigrana u subotu, morala su da se presele u zatvorenu halu.

Teniser Srbija i Spartaka, Adam Kovač, na Otvorenom prvenstvu Subotice na terenima Tenis kluba "Spartak" u Dudovoj šumi osvojio je svoju prvu ITF titulu, dok su Marko Topo i Tijana Sretenović igrali u finalu.

Tenis: ITF titula Otvorenog prvenstva Subotice za Adama Kovača iz Spartaka

Luca, Tijana, Marko, Adam / foto: maliigraci.rs

U srpskom finalu Adam je pobedio Marka 6-4 i 6-3, dok je prva nositeljka, Mađarica Luca Janoši, pobedila senzacionalnu finalistkinju, četrnaestogodišnju Beograđanku Tijanu Sretenović 6-4 6-3, kojoj je ovo bio prvi turnir u ITF-u. Tijana je u 1. setu vodila 4-1.  Najavu dobrog nastupa Adam je imao u drugom kolu kada je saladao 1. nosioca, kineza Pengi Lua.

U igri parova, kod devojka najbolji je bio hrvatsko-rumunski dubl Lucija Ćirić-Bagarić i Silvija Marija Kostaše. Titulu u muško j konkurenciji podigao je par iz Belgije De Boes i Martens koji je u veoma uzbudljivom finalu slavio protiv predstavnika BiH Petrović / Tadić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3517

Povezana vest

Povezane teme

Teniski klub Spartak

teniski turnir Subotica

teniski turnir

tenis klub spartak

međunarodni teniski turnir

tenis

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.