Komentara: 0
Pregleda: 3041

Tehničar za robotiku od septembra u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

28.03.2013. u 16:23h
Izvor: RTV Yueco
Od septembra se u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ otvara novi četvorogodišnji obrazovni profil- tehničar za robotiku. Dvadeset i pet učenika će nakon završetka četvorogodišnjeg školovanja moći da se zaposle u firmama koje imaju bilo koju vrstu automatizovane proizvodne linije. U lokalnom Savetu za zapošljavanje ističu da im je namera da ove godine subvencionišu otvaranje novih radnih mesta u proizvodnji.
Tehničar za robotiku od septembra u Tehničkoj školi "Ivan Sarić"

Dvadeset i pet učenika će od septembra imati mogućnost da na srpskom jeziku upišu novi obrazovni profil u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“. Radi se o obrazovnom profilu na području rada mašinstvo i obrada metala- tehničar za robotiku. Tokom četiri godine srednjoškolskog obrazovanja učenici će steći znanja i veštine koje su u trendu razvoja novih tehnologija, novih automatizovanih proizvodnih linija. Učenici će se osposobiti za poznavanje elektronskih komponenti, pneumatskih, hidrauličnih i mašinskih elemenata. Zatim sa automatizacijom proizvodnih linija upotrebom različitih elemenata.

U Lokalnom Savetu za zapošljavanje Grada ove godine su predviđena sredstva u iznosu od 15 miliona dinara za subvencisanje poslodavaca za otvaranja novih radnih mesta. Od ovog iznosa 10 miliona je predviđeno za otvaranje novih radnih mesta, dok je 5 miliona predviđeno za Javne radove. Namera lokalnog Saveta za zapošljavanje tokom ove godine jeste da prednost daju poslodavcima koji će otvarati radna mesta u proizvodnji. Poslodavci koji na ovaj način zaposle radnike dužni su da ih zadrže na radnom mestu minimum 2 godine.

U toku su konkursi NSZ i Sekretarijata za privredu Vojvodine putem kojih poslodavci mogu da konkurišu za dodatna sredstva, putem kojih bi sa sredstvima Grada mogli da se raspišu Javni pozivi, kako očekuju u Savetu za zapošljavanje krajem aprila ili početkom maja.Predviđa se da će na ovaj način posao tokom 2013. godine dobiti između 120 i 130 ljudi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 16 časova
Komentara: 0
Pregleda: 3041
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.