Komentara: 0
Pregleda: 3442

Tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju od sada i na mađarskom jeziku

21.06.2017. u 17:09h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Hemijsko-tehnološkoj školi u Subotici omogućen je upis 30 učenika na obrazovni profil Tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju, na mađarskom nastavnom jeziku.
Tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju od sada i na mađarskom jeziku

- Radujemo se što nam je omogućen upis ovog obrazovnog profila i na mađarskom jeziku. Smatramo da je to opravdano i zasluženo, s obzirom na to da se radi o najboljoj hemijskoj školi u Srbiji, što dokazuju osvojena mesta na nedavno održanom republičkom takmičenju i takmičenju "Velika nagrada hemije" – istakao je Nikola Matković, direktor Hemijsko-tehnološke škole u Subotici.

Nastavni plan ovog profila u skladu je sa savremenim dostignućima farmaceutske tehnologije. U toku četiri godine, učenici stiču praktična i teorijska znanja o pripremi sirovina za izradu farmaceutskih proizvoda, kao što su injekcioni rastvori, infuzija, sirupi, masti, emulzija, tablete i kapsule, zatim o praćenju i kontroli procesa izrade ovih proizvoda, kao i njihovom pravilnom skladištenju.

Tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju od sada i na mađarskom jeziku

Nakon završetka školovanja, maturanti će moći da se zaposle u galenskim laboratorijama, pogonima i laboratorijama farmaceutske industrije, u fabrikama za proizvodnju lekovitih melema i preparata, kao i u industriji za proizvodnju energetskih napitaka.

Takođe, školovanje će moći da nastave i na fakutetima, pre svega, na srodnim kao što su Farmaceutski i Tehnološki fakultet, ali će imati dobru osnovu i za fakultete prirodnih nauka, Medicinski i Poljoprivredni fakultet.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3442
Povezane teme

hemijska škola

ministar prosvete

hemijsko tehnološka škola

farmaceutska proizvodnja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.