Komentara: 1
Pregleda: 1786

Teatar u pelenama Dečjeg pozorišta

22.02.2013. u 15:08h
Izvor: RTV Yueco
Subotički mališani uzrasta do 3 godine imaju privilegiju da jedini u našoj zemlji uživaju u predstava za bebe. Dečje pozorište Subotica već treću sezonu na svom repertoaru ima takozvani Teatar u pelenama u okviru kojeg izvodi predstave za bebe od 0 do 3 godine.
Teatar u pelenama Dečjeg pozorišta

Predstave za bebe Dečjeg pozorišta primaju svega čerdesetak posetilaca zajedno sa roditeljima. Odvijaju se na bini, a posetioci sede sa bebama u takozvanim lejzibegovima. Nakon završetka same priče, uključuju se i deca sa kojima se glumci igraju. U igri učestvuju i roditelji.

Teatar u pelenama Dečjeg pozorišta Subotica postoji već tri sezone. Ovo nisu klasične predstave već specijalni projekti za bebe, koji su započeti pre više od jedne decenije u skandinavskim zemljama, odakle su preneseni na naše prostore.

Glumci Dečjeg pozorišta izvode 5 predstava u okviru Teatra u pelenama, od toga tri predstave na srpskom i dve na mađarskom jeziku. Na kraju svake predstave roditelji na poklon dobijaju bojanku koja sadrži uspavanke na srpskom i mađarskom jeziku, a stariji mališani mogu da oboje neke od likova iz priča koje su gledali.Sve predstave Teatra u pelenama su na repertoaru subotom od 17 časova, a sutra se izvodi „Šarena priča“ na srpskom jeziku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1786
Povezane teme

dečje pozorište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.