Komentara: 11
Pregleda: 6564

Tartan i zaštitne ograde za tri dečija igrališta

04.03.2020. u 13:24h
Izvor: Subotica.com
Kako su igra, druženje i boravak na svežem vazduhu značajni za razvoj svakog deteta, igrališta predstavljaju veoma bitan deo njihovog odrastanja. Ipak, zbog nesavesnog korišćenja i vandalizma, dečija igrališta su neretko zapuštena, a mobilijar oštećen ili uništen, zbog čega nadležni najavljuju da će ove godine pojačati njihovo tekuće održavanje, dok će tartan podlogu i zaštitne ograde dobiti igrališta u naselju Tokio i ulicama Nade Dimić i Antona Aškerca.
Tartan i zaštitne ograde za tri dečija igrališta

Tokom 2019. godine, na meti vandalizma našla su se dečija igrališta u parku Dudova šuma, u Bajmoku na Rati, u Fočanskoj, Velebitskoj i ulici Dragojle Jarnjević, dok su zarasla i nepokošena trava, rasuto smeće, oštećen ili uništen mobilijar bili slika igrališta na više različitih lokacija u gradu. Upravo od prošle godine, njihovo održavanje prešlo je u nadležnost Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, iz kojeg kažu da je ovogodišnjim programom predviđeno tekuće održavanje svih 73 igrališta, koliko ih ima na teritoriji grada.

U gradskoj zoni se nalazi 54 dečijih igrališta, dok je 19 u prigradskim mesnim zajednicama. Kontrola ispravnosti rekvizita vrši se dva puta u toku meseca i prema potrebi se izdaju nalozi za održavanje istih - kažu iz nadležnog Sekretarijata.

Tartan i zaštitne ograde za tri dečija igrališta

Za investiciono održavanje dečijih igrališta ove godine je opredeljeno četiri miliona dinara, kako bi se postojeća igrališta upodobila sa uslovima koje propisuje Pravilnik o bezbednosti, koji je stupio na snagu sredinom prošle godine. Pravilnik se odnosi na sva igrališta za javnu upotrebu koja se nalaze na otvorenom, a precizno definiše lokaciju postavljanja, tehničke zahteve u pogledu zaštite zdravlja i bezbednosti površine i opreme igrališta, kao i njihovu kontrolu i redovno održavanje.

- Opredeljena sredstva za kapitalno održavanje koristiće se za postavljanje podloga za ublažavanje udara (tartan), postavljanje zaštitnih ograda i sve što je određeno Pravilnikom o bezbednosti i standardom. Ove godine planirano je upodobljavanje tri najfrekventnija igrališta u naselju Tokio i ulicama Nade Dimić i Antona Aškerca - poručuju iz Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 11
Pregleda: 6564

Povezana vest

Povezane teme

dečja igrališta

dečje igralište

igralište za decu

sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.