Komentara: 2
Pregleda: 4015
Foto

Tamburaški "O sole mio" zagrmeo Velikom većnicom

18.09.2018. u 18:33h
Izvor: Subotica.com
Gala koncertom Subotičkog tamburaškog orkestra u Velikoj većnici Gradske kuće, Italijanski kulturni centar „Piazza Italia“ sinoć je obeležio tri godine rada.
Tamburaški "O sole mio" zagrmeo Velikom većnicom

Koncert Subotičkog tamburaškog orkestra,  pod dirigentskom palicom Sonje Berte, počeo je poznatom italijanskom numerom “O sole mio“, a na repertoaru su potom bila dela tradicionalne tamburaške muzike, moderne internacionalne numere, kao i dela klasične muzike. Kao solisti na tamburama, subotičkoj publici predstavili su se  Bojan Tumbas i Ivana Mačković.

Uz Subotički tamburaški orkestar nastupile su i solistkinje, Marija Kovač, Dušica Vucelja i Ružica Inić, koje su otpevale po dva bloka.

Sopran Dušina Vucelja izvela je dela narodne i klasične muzike, Ružica Inić predstavila se kompozicijama klasične muzike i delima argentinskog kompozitora Astora Pijacole, dok je Marija Kovač izvela nekoliko popularnih i narodnih numera.

Tamburaški "O sole mio" zagrmeo Velikom većnicom

Repertoar koji je subotička publika imala priliku sinoć da čuje biće predstavljen italijanskoj publici od 24. do 28. septembra, kada će Subotički tamburaški orkestar održati četiri koncerta u Firenci i  Busto Arsiciju.

- Već dve, tri godine Subotički tamburaški orkestar povremeno sarađuje sa Italijanskim kulturnim centrom i tako smo došli na ideju da unapredimo tu saradnju i organizujemo zajedničku turneju po Italiji. Rad na programu je za nas bio izazov, jer su Italijani poznati kao muzička nacija, pa je trebalo pripremiti zanimljiv program. Pripremili smo kolaž, da bi prikazali sve što Subotički tamburaški orkestar izvodi. Pred subotičkom publikom izveli smo taj program, odziv publike bio je izvanredan, tražila se karta više i baš smo zadovoljni koncertom. U nedelju krećemo u Italiju, očekujemo dobar prijem kod publike. Za italijansku publiku smo pripremili nekoliko njihovih numera, nadamo se  da će im se to svideti i da ćemo uspostaviti trajnije kontakte, te da se ta saradnja neće završiti na jednom koncertu  već da ćemo uspostaviti razmenu gostovanja - rekao je Stipan Jaramazović, predsednik Subotičkog tamburaškog orkestra.

Tamburaški "O sole mio" zagrmeo Velikom većnicom

Koncert u Velikoj većnici završen je izvedbom popularne narodne igre sa juga Italije – Tarantele, kao i po tradiciji, izvedbom Malog bunjevačkog kola.

Izvor: Subotica.com
Koncert Italijanskog kulturnog centra „Piazza Italia“ i Subotičkog tamburaškog orkestra Koncert Italijanskog kulturnog centra „Piazza Italia“ i Subotičkog tamburaškog orkestra Koncert Italijanskog kulturnog centra „Piazza Italia“ i Subotičkog tamburaškog orkestra Koncert Italijanskog kulturnog centra „Piazza Italia“ i Subotičkog tamburaškog orkestra Koncert Italijanskog kulturnog centra „Piazza Italia“ i Subotičkog tamburaškog orkestra Koncert Italijanskog kulturnog centra „Piazza Italia“ i Subotičkog tamburaškog orkestra Koncert Italijanskog kulturnog centra „Piazza Italia“ i Subotičkog tamburaškog orkestra Koncert Italijanskog kulturnog centra „Piazza Italia“ i Subotičkog tamburaškog orkestra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4015
Povezane teme

subotički tamburaški orkestar

italijanski kulturni centar piazza italia

koncert u velikoj većnici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.