• Pregleda: 2247

Tamaš Korhec: Zahvalnost radnicima Saveta

Predsednik Mađarskog nacionalnog saveta Tamaš Korhec najavio je sednicu Mađarskog nacionalnog saveta zakazanu za 3. decembar na kojoj će biti oko 12 tačaka od kojih je izdvojio nekoliko koje se tiču izveštaja njihovim strateškim radovima, kao što je proglašenje Dana vojvođanske mađarske likovne kulture, i naknada troškova za nostrifikaciju univerzitetskih diploma.
Tamaš Korhec: Zahvalnost radnicima Saveta

Osim toga počela je Javna rasprava o radnoj verziji Zakona o izmenama i dopunama Zakona o nacionalnim savetima, koje organizuje Ministarstvi pravde.

Korhec je istakao da su rešenja koja su predložena u nacrtu, a koja se tiču Mađarskog nacionalnog saveta, prihvatljiva. Ona uređuju transparetnost rada i prave sigurnost i vladavinu prava, kada je reč o položaju Nacionalnih saveta u pravnom sistemu.

Tamaš Korhec pohvalio je i svoje zaposlene u Nacionalnom savetu koji vredno rade u pozadini i koji se ne pojavljuju u javnosti i u zahvalnost im poklonio po jedan bicikl.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

1
Ana Odgovori
Znam da su ovlascenja tih Nacionalnih saveta ogromna,narocito su aktivni u zaposljavanju svojih.

Volela bih znati imali Srpskih nacionalnih saveta u Madjarskoj,clanici EU i koja su njihova ovlascenja.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.